x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Apele termale reduc alergiile

Apele termale reduc alergiile

de Andrada Floria    |    05 Aug 2008   •   00:00

Vreţi să aveţi o piele netedă, strălucitoare şi lipsită de roşeaţă? Industria cosmetică vă oferă o singură soluţie pentru toate problemele tenului dumneavoastră: apa termală.



Vreţi să aveţi o piele netedă, strălucitoare şi lipsită de roşeaţă? Industria cosmetică vă oferă o singură soluţie pentru toate problemele tenului dumneavoastră: apa termală. Deoarece este destul de dificil să găsim apă termală în stare naturală, cosmeticienii ne propun produsele cosmetice cu apă termală ca alternativă eficientă atît pentru a întîrzia cît mai mult procesul de îmbătrînire a pielii, cît şi pentru a preveni iritaţiile.

Dacă o cremă cu ingrediente obişnuite prezintă unele riscuri de a nu fi tolerată, în cazul cremelor cu ape termale situaţia nu stă deloc aşa. “Cosmeticele cu apă termală sînt de preferat celor normale pentru că sînt cu adevărat mai curate şi de aceea sînt hipoalergene în comparaţie cu produsele cosmetice mai ieftine. Apa din compoziţia unui produs cosmetic este într-adevăr importantă şi tocmai de aceea trebuie să fie curată. Evident, dacă este apă de izvor, cu o puritate mare, crema este mai bine tolerată, nu provoacă reacţii alergice, nu are reziduuri. Apa face diferenţa între o cremă de izvor şi o cremă cu apă din reţeaua publică a oraşelor”, subliniază medicul dermatolog Viviana Iordache, de la clinica Miko Med.

Minerale

Însă riscul redus de alergii nu este singura calitate a cosmeticelor pe bază de apă termală. Apele termale conţin minerale cu proprietăţi antiinflamatorii, ceea ce face ca produsele cosmetice să reducă iritaţiile şi roşeaţa, probleme cu care se confruntă multe femei, mai ales în sezonul cald. Sulful, zincul, seleniul sînt doar cîteva dintre elementele din apa termală cu efecte pozitive asupra tenul nostru. “Din păcate, concentraţia ionilor nu este semnificativă. Penetrarea din produsul cosmetic în pielea pacientului a unui ion care a fost captat acum trei luni, cînd a fost produsă crema respectivă, din punctul meu de vedere nu este semnificativă”, arată specialistul nostru. Există totuşi în farmacii şi apa termală propriu-zisă sub formă de spray, care păstrează într-o mare măsură beneficiile apelor naturale.

×
Subiecte în articol: cosmetica termală