x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Beneficiile ceaiului de banane asupra sănătății

Beneficiile ceaiului de banane asupra sănătății

de Redacția Jurnalul    |    14 Mai 2024   •   18:30
Beneficiile ceaiului de banane asupra sănătății

Ceaiul de banane este mai puțin cunoscut însă are multiple beneficii asupra sănătății.

Acesta poate îmbunătăți sănătatea inimii, sprijină sănătatea oaselor, poate avea efecte benefice asupra calității somnului și susține sănătatea vederii. Băutura se poate prepara ușor acasă.

Ceaiul de banane conține substanțe nutritive solubile în apă: magneziu, mangan, cupru, potasiu și vitamina B6. Acesta poate îmbunătăți digestia, funcțiile inimii și imunitatea.

Nu are însă proprietăți antioxidante puternice deoarece multe substanțe vegetale din compoziția sa se distrug în timpul preparării. Persoanele cu diabet pot consuma ceai de banane deoarece are un conținut scăzut de zahăr.

Somn

Ceaiul de banane este benefic în îmbunătățirea calității somnului și calmarea sistemului nervos. Conține niveluri ridicate de dopamină, serotonină și triptofan care ajută la reglarea ritmului cardiac și obținerea unui somn mai bun. Poate reduce riscul de a dezvolta boala Alzheimer și insomnia, conform Only My Health.

Dietă

Ceaiul de banane poate sprijini procesul de slăbit datorită cantității mari de fibre prezente în compoziția acestuia. Are nevoie de mai mult timp pentru a fi digerat și a menține senzația de sațietate pentru o lungă perioadă de timp.

Antidepresiv

Ceaiul de banane poate regla hormonii și reduce nivelul de stres, anxietate și depresie. Poate contribui la menținerea sănătății creierului și poate oferi o stare mintală bună.

Inimă

Ceaiul de banane are un conținut bogat în potasiu și magneziu, care ajută la reducerea tensiunii arteriale. Asigură catechine, antioxidanți care pot diminua riscul de a dezvolta afecțiuni cardiace. Are concentrații scăzute de zahăr și poate fi folosit ca o alternativă mai sănătoasă la alimentele cu zahăr.

Antioxidant

Bananele au un conținut bogat în antioxidanți solubili în apă, care pot ajuta la combaterea radicalilor liberi. Pot preveni stresul oxidativ, care poate determina afecțiuni cronice precum bolile de inimă.

Bananele prezintă concentrații ridicate în vitamina C, însă ceaiul de banane nu este o sursă bună deoarece poate fi distrus pe durata preparării, potrivit Healthline.

Oase

Această băutură conține magneziu și mangan, două minerale responsabile pentru menținerea rezistenței oaselor. Poate preveni riscul de apariție a osteoporozei, notează medicool.ro.

×
Subiecte în articol: ceai banane sanatate