x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Beneficiile ceaiului de lavandă asupra sănătății

Beneficiile ceaiului de lavandă asupra sănătății

de Redacția Jurnalul    |    25 Ian 2024   •   19:45
Beneficiile ceaiului de lavandă asupra sănătății

Pe lângă frumusețea florilor albastre, lavanda are și proprietăți benefice asupra sănătății.

Mirosul acestora are efect de calmare asupra organismului, motiv pentru care este un ingredient întâlnit adesea în săpunuri, uleiuri esențiale, parfumuri, ceaiuri. 

Lavanda este originară din regiunea mediteraneană, sudul Europei și nordul Africii. Ceaiul de lavandă se obține din mugurii proaspeți sau uscați ai florii de lavandă, recunoscută sub numele de Lavandula angustifolia. 

Beneficiile ceaiului de lavandă

Lavanda are un miros distinct și o aromă specifică. Aceasta se adaugă frecvent la prepararea produselor de îngrijire corporală și cosmeticelor datorită mirosului său liniștitor. Se folosește la conceperea produsele de înfrumusețare pentru: a preveni căderea părului, a îmbunătăți aspectul tenului și a stimula sănătatea celulară.

Ceaiul de lavandă se poate prepara acasă din mugurii plantei. O parte dintre varietăți au o aromă dulce și florală, în timp ce altele emană tente lemnoase sau asemănătoare mirosului de fum.

De asemenea, ceaiul de lavandă are proprietăți antiinflamatoare, care pot preveni mai multe afecțiuni grave, precum atacurile de cord deoarece scade riscul de a dezvolta cheaguri de sânge cauzate de inflamarea arterelor.

Ceaiul de lavandă poate contribui la atenuarea durerii. Mai mult, mirosul lavandei poate reduce spasmele musculare, potrivit Sencha Tea Bar., citat de medicool.ro.

×
Subiecte în articol: ceai lavanda sanatate