x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Ce poți să mănânci toamna asta și să nu te îngrași

Ce poți să mănânci toamna asta și să nu te îngrași

19 Sep 2016   •   11:55
Ce poți să mănânci toamna asta și să nu te îngrași

Tarabele din piață sunt pline de fructe și legume de sezon, sănătoase și delicioase. Ele sunt bogate în nutrimenți care te ajută să faci față cu brio capriciilor anotimpului. În plus, pentru că au puține calorii, poți să le consume fără măsură! Nu-ți vor afecta silueta, scrie clicksanatate.ro.

Mere și pere

Consumă-le sub formă de gustări, de fiecare dată când ți-e poftă de ceva dulce. Merele sunt o sursă bună de fibre, vitamine și mai au un atu: sunt sărace în calorii. Același lucru este valabil și pentru pere. Există infinite moduri în care le poți consuma: ca gustare sau adăugate în salate.

Dovleac

Această legumă viu colorată are puține calorii, dar este bogată în vitamine (A, E, C, D) și minerale (fier, zinc, calciu, acid folic). Miezul conține vitamina T, care accelerează semnificativ metabolismul, ajută la arderea grăsimilor și la dezvoltarea masei musculare. Poți să consumi felii de dovleac coapte în cuptor, presărate cu puțină scorțișoară, sau piure. Pentru prepararea lui: pune la copt câteva felii de dovleac, unse cu puțin ulei de măsline. Dacă iubești dovleacul, poți să faci cu el supe creme sau să-l adaugi la fripturi, stropit cu scorțișoară, nucșoară, ghimbir și ienibahar.

×
Subiecte în articol: dovleac mere pere seminte