
Ceaiul de hibiscus este o băutură tradițională africană, numită și bissap, care acționează împotriva bolilor cronice, inclusiv a hipertensiunii arteriale și a anumitor forme de cancer.
Se preparădin flori uscate de Hibiscus sabdariffa, și este o infuzie cu o culoare intensă, gust acrișor și are cantități mari de antioxidanți, în special flavonoide și antocianine. Acestea combat stresul oxidativ și reduc inflamația.
Beneficiile ceaiului de hibiscus
Un studiu recent arată că trei căni de ceai de hibiscus pe zi pot reduce semnificativ tensiunea arterială la persoanele cu hipertensiune.
Totodată, compușii activi din hibiscus au mai multe proprietăți:
– Reduc ciclul de viață al celulelor canceroase, blocând multiplicarea acestora
– Reduc colesterolul LDL („rău”) și susțin sănătatea cardiovasculară
– Accelerează metabolismul și sprijiăi pierderea în greutate
– Stimulează detoxifierea, fiind diuretic natural
Ceaiul de hibiscus conține mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde sau matcha, ceea ce îl face o alegere pentru cei care caută o alternativă naturală, dar puternică, în prevenirea bolilor cronice, potrivit longevitymagazine.ro.
Mod de preparare
– Se prepară din flori uscate de hibiscus, infuzate în apă fierbinte timp de 5–10 minute
– Se consumă cald sau rece, fără zahăr adăugat
– Adaugă mentă, ghimbir sau câteva picături de lămâie
