x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Care este cel mai bun moment să mănânci fructe

Care este cel mai bun moment să mănânci fructe

de Anastasia Paul    |    22 Ian 2024   •   18:15
Care este cel mai bun moment să mănânci fructe
Sursa foto: Hepta

Consumul de fructe este, fără îndoială, un obicei sănătps dar este bine să știi și când că le consumi.

Un măr pe zi poate ține medicul la distanță dar numai dacă îl consumi la momentul potrivit. Nutriționiștii sunt de acord că cel mai bun moment pentru a mânca fructe este important pentru a te asigura că sunt digerate în mod adecvat de către organism.

Dacă ai căutat să dai un impuls de nutrienți dietei tale de zi cu zi, iată ce trebuie să știi:

Momentul optim pentru consumarea fructelor este considerat a fi înainte de apus, potrivit nutriționistului Shikha Agarwal. „Acest lucru se aliniază cu ritmul natural al corpului tău, favorizând o digestie mai bună și îmbunătățind absorbția nutrienților pe parcursul orelor de activitate. A avea fructele potrivite în mod constant la această oră poate contribuie la un stil de viață mai sănătos, maximizând beneficiile pe care le consumi”, explică ea.

De ce nu ar trebui să mănânci fructe pe stomacul gol
Alegerea de a mânca fructe pe stomacul gol, mai ales ca prima masă a zilei, poate duce la o creștere rapidă a nivelului de zahăr din sânge, avertizează Agarwal. „Pentru un început de zi mai echilibrat, ia în considerare încorporarea unor grăsimi sau proteine înainte de a consuma fructe. Acest lucru nu numai că ajută la stabilizarea zahărului din sânge, dar asigură și un nivel susținut de energie pe tot parcursul dimineții”, adaugă ea. Adoptarea acestei abordări echilibrate sprijină o reglare îmbunătățită a zahărului din sânge și o eliberare mai consistentă de energie în timpul zilei.

De asemenea, ea avertizează împotriva consumului de fructe imediat după o masă copioasă. „Atunci când cerințele tale de calorii sunt deja îndeplinite, acest lucru ar putea duce la conversia fructozei în depozite de grăsime pentru utilizare ulterioară”, spune ea.

Cum să încorporezi fructele în dieta ta de zi cu zi de dimineața până seara
Dacă vrei să te asiguri că nivelurile de nutrienți sunt atinse în mod constant de la prânz până seara, ia în considerare tipul de fructe pe care le consumi. 

Dimineaţă
Începe ziua cu o explozie de energie și antioxidanți, incluzând fructe de pădure, banane și citrice bogate în vitamina C. Merele  pot fi, de asemenea, o alegere excelentă pentru a-ți începe dimineața.

Seară
În acest moment al zilei, vei dori să optezi pentru fructe care susțin digestia fără a-ți copleși sistemul înainte de culcare. Merele și perele, ambele bogate în fibre, sunt alegeri excelente pentru seară.

Noapte
Dacă trebuie să le consumi după cină, ia în considerare fructele cu potențiale proprietăți de inducere a somnului pentru noapte. Cireșele, kiwi și merele, cunoscute pentru conținutul lor de melatonină, te pot ajuta să-ți aisguri un somn sănătos.

„Nu uita să acorzi prioritate fructelor locale și de sezon pentru a benedicia de produse mai proaspete și bogate în nutrienți. De exemplu, bananele care sunt disponibile pe tot parcursul anului pot oferi potasiu pentru sănătatea inimii și nutrienți esențiali pentru stimularea energiei, făcându-le un plus versatil la dieta ta zilnică”, explică aceasta, potrivit vogue.in.

×
Subiecte în articol: fructe sanatate