x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Ciudăţenii la spa

Ciudăţenii la spa

de Irina Cristea    |    18 Apr 2010   •   00:00
Ciudăţenii la spa
Sursa foto: /Reuters

Şerpii sau găinaţul de privighetoare nu sunt chiar primele lucruri care-ţi vin în minte când te gândeşti la o şedinţă relaxantă la spa. Însă tratamentele cu astfel de ingrediente cel puţin ciudate sunt la mare căutare printre amatorii de "frumuseţe extremă". Se ştie că baba suferă la frumuseţe, dar nu că trebuie să se şi umple de greaţă în acest scop.



Cum totul e posibil, spa-urile din lumea întreagă fac loc pe lista serviciilor de relaxare şi înfrumuseţare unor terapii care mai de care mai... inovatoare. Multe dintre ele, destinate celor cu nervi foarte tari sau cu stomac fără fasoane, învăţaţi cu spa-urile "de rând" şi ale lor tratamente cu pietre, plante aromate, alge sau ciocolată.

Nervi întinşi la maxim, musculatură încordată, spate înţepenit? Repede, în primul avion cu destinaţia Tel Aviv, unde terapeutul Ada Barak îţi va face cunoştinţă cu binefăcătorii ei şerpi. Contra sumei de 70 de dolari, reptilele ţi se vor plimbă în sus şi-n jos pe spate, eliminând tensiunea nedorită din această zonă (şi ridicând-o, probabil, pe cea arterială mult peste limitele "sănătoase", deşi terapeutul foloseşte doar şerpi neveninoşi).

Senzaţii tari sau, mai precis, uşor înţepătoare oferă şi un SPA din Mexic, specializat în masajul cu cactuşi. Eliminarea toxinelor şi rehidratarea pielii sunt promisiunile terapeuţilor. Certitudinea este suma de 245 de dolari pe şedinţă.

La categoria "hardcore spa" s-ar califica, la mare concurenţă, "Viagra pentru păr" şi "Masca gheişei". Mai pe româneşte, ai avea de ales între beneficiile spermei de taur şi cele ale excrementelor de pri-vighetoare. Alegere cu atât mai dificilă cu cât stabilimentele care oferă aceste două tratamente sunt cam departe unul de celălalt - în Hawaii, respectiv la Londra. Pentru un buget redus, sperma de taur pare opţiunea cea mai la îndemână. Ingredientul-minune se combină cu extracte din rădăcina unei plante bogate în proteine. Rezultatul - un păr cu rezistenţă şi volum de invidiat. Mai ales de cine nu-i cunoaşte secretul.

Dacă te afli în căutarea unor enzime de nepreţuit pentru tenul tău, se impune o raită până-n Hawaii, cu oprire obligatorie la Diamond Resport&Spa. Găinaţul de privighetoare (sterilizat, să fie bine înţeles) aplicat pe faţă de terapeuţii de aici va face minuni, contra sumei de 180 de dolari. Testat de Victoria Beckham.

O hârjoneală-n fân oferă spa-ul unui hotel din Italia. Clienţii sunt înfăşuraţi în iarbă uscată cosită în Alpi (doar între sfârşitul lui iulie şi începutul lui august!) şi aşezaţi pe un pat cu apă bine încălzită. Astfel stimulate, sistemul imunitar şi metabolismul îţi vor fi recunoscătoare. Aproape la fel de recunoscătoare ca nişte peştişori Garra Rufa proaspăt ghiftuiţi cu celule moarte de pe picioarele amatorilor de "pedichiură extremă".

×
Subiecte în articol: sănătate & beauty