x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Condimentul care ajută la sănătatea creierului. Medicul Vlad Ciurea: „Este dovedit!”

Condimentul care ajută la sănătatea creierului. Medicul Vlad Ciurea: „Este dovedit!”

de Redacția Jurnalul    |    21 Iul 2023   •   18:00
Condimentul care ajută la sănătatea creierului. Medicul Vlad Ciurea: „Este dovedit!”

Un condiment folosit des în preparatele culinare este benefic pentru sănătate.

Medicul Vlad Ciurea precizează că usturoiul curăță vasele de sânge și ajută astfel creierul.

„Ceapa, usturoiul, busuiocul, pătrunjelul împing procesele cerebrale. Este foarte interesant! Este dovedit că usturoiul curăță vasele. 

Am un prieten din comunitate care mănâncă usturoi așa cum mâncăm noi semințe, și spune că pentru sănătate este foarte bun!”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea.

Ce să facem dimineața

Prof.dr. Vlad Ciurea ne mai spune ce să facem dimineața pentru a avea o zi bună și productivă. 

„Dimineața, trebuie să ne trezim cât mai devreme, să deschidem geamurile larg și să facem câteva exerciții de inspirație și expirație. 

Un profesor din Academia Rusă, care a trăit o perioadă în Siberia, spune că se poate trăi 150 de ani cu aerul curat din Siberia.

Aerul acela să intre în plămâni. Acele mici exerciții fizice ajută creierul să se încălzească, să pornească toate circuitele”, explică medicul.

Însă creierul are nevoie de odihnă, așa că este necesar să dormim suficient, dar trebuie și să socializăm, să ne bucurăm, să facem mișcare. 

„Trei lucruri importante: vorbire, scriere, mișcare. Și încă ceva. Am uitat să apreciem muzica adevărată și, mai grav, am uitat să dansăm. Dansul este dovedit că previne întâlnirea cu Alzheimer”, spune acesta. 

 

×