x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cu ce poți înlocui cafeaua

Cu ce poți înlocui cafeaua

22 Noi 2016   •   15:37
Cu ce poți înlocui cafeaua

Dacă, din motive medicale, ești nevoită să înlocuiești cafeaua matinală cu un alt lichid energizant, ai mai multe opțiuni. Toate sunt benefice pentru sănătate și au acțiune revigorantă, scrie clickpentrufemei.ro.

Ceai de mate și cicoare

Ceaiul mate, care se găseşte atât în magazinele cu produse naturiste cât și pe rafturile supermarketurilor,  conține cafeină în procent de 2-4%, dar și taninuri și alți compuși cu efect benefic. Prepară o infuzie din mate, cicoare şi iasomie, câte o linguriță de plante uscate şi mărunţite la 250 ml de apă clocotită şi lasă la infuzat cel puţin 10 minute. Lichidul înlătură oboseala fizică şi nervoasă şi durerile de cap.

Ceai verde cu ghimbir

Ceaiul verde este extrem de bogat în antioxidanţi şi poate fi un înlocuitor eficient al cafelei. Are efect tonic, energizant, diuretic, scade nivelul colesterolului din sânge, îmbunătăţeşte activitatea cerebrală. Pentru a prepara un decoct de ceai verde ai nevoie de o linguriţă de plantă uscată şi mărunţită la 250 ml de apă. Decoctul trebuie să fiarbă cel puţin 5 minute. Adaugă apoi 2 feliuţe de rădăcină de ghimbir şi ceaiul e gata! Ghimbirul îi dă o aromă plăcută și întăreşte efectul energizant al băuturii.

×
Subiecte în articol: cafea ceai ceai de cicoare