x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Extensiile de păr: între da şi nu

Extensiile de păr: între da şi nu

de Gina Matei    |    02 Mar 2010   •   00:00
Extensiile de păr: între da şi nu
Sursa foto: /Thinkstock

Vrei păr mai lung? Alege extensiile de păr! Sintetice sau 100% din păr natural, extensiile pot fi fixate cu un lipici special sau pot fi cusute. Înainte de a lua însă această decizie, Melpomena Nica Constanţa, hair stylist, îţi spune care sunt avantajele şi dezavantajele acestei operaţiuni de înfrumuseţare. Decizia finală îţi aparţine!

AVANTAJE DE ORDIN ESTETIC
Evident primul efect este obţinerea lungimii dorite a părului. Prin această operaţiune, părul capătă volum şi textură. Totodată, poţi obţine şuviţe de culori diferite fără să fie nevoie să-ţi vopseşti propriul păr.
Extensiile nu sunt tocmai pretenţioase! Acestea pot fi purtate între patru luni şi un an. Însă, în tot acest timp, purtătoarea trebuie să facă vizite din când în când la coafor pentru refacerea prinderii lor.

DEZAVANTAJE DE NECONTESTAT
Dezantajele sunt puţine, dar nu pot fi trecute cu vederea. Extensiile fac rău rădăcinii firului de păr! Pentru că sunt grele, nu absorb apa cu uşurinţă şi se pot încurca foarte uşor. Purtarea extensiilor o perioadă mai lungă poate avea consecinţe foarte grave. Este posibil să distrugă părul natural. La această concluzie au ajuns şi o echipă de cercetători din Marea Britanie, care au monitorizat modul cum acţionează extensia asupra părului natural.

Pe de altă parte, un raport publicat de British Journal of Dermatology avertizează populaţia cu privire la pericolul reprezentat de extensiile de păr. Cercetătorii din Statele Unite şi Italia susţin că, în unele cazuri, e posibil ca femeile să nu aibă nici un semn de pierdere a părului şi, cu toate acestea, scalpul lor să fie puternic afectat, din cauza acestor extensii.

Extensiile trebuie spălate, uscate şi coafate cu multă prudenţă. "Pentru pieptănare se foloseşte o perie din păr natural", sfătuieşte specialistul nostru. Ai grijă! Nu te pieptăna când părul este ud întrucât rişti să-ţi smulgi extensiile.

CONDIŢIE
Dacă ai părul mai scurt de opt centimetri, nu-ţi poţi aplica extensii, deoarece acestea se pun începând de la zece centimetri de la rădăcina firului de păr.

CONTRAINDICAŢII
În cazul în care ai probleme cu scalpul sau dacă îţi cade părul, dacă urmezi tratamente hormonale puternice sau cu citostatice, specialistul nostru te sfătuieşte să nu apelezi la extensiile de păr. Nici femeilor însărcinate nu le este recomandată aplicarea extensiilor.

VEDETELE DAU TONUL
Din dorinţa de a avea un look glamour, vedetele apelează la extensiile de păr. Şi cum celebrităţile internaţionale dau tonul, vedetele autohtone le urmează exemplu. Astfel, Alexandra Dinu, Anda Adam, Andreea Bălan, Andreea Antonescu sunt doar câteva dintre vedetele de la noi care au apelat la extensiile de păr.

×
Subiecte în articol: cosmetica