x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Îngrijirea genelor şi a sprâncenelor

Îngrijirea genelor şi a sprâncenelor

de Gina Matei    |    03 Feb 2009   •   00:00

Pentru a pune în valoare ochii, se recomandă ca genele să fie rimelate şi demachiate corect. Cele mai multe femei optează pentru un rimel de lungă durată şi rezistent la apă. Totul e perfect, cu o condiţie: procesul de demachiere a genelor să fie făcut cu mare grijă. "Rimelul se îndepărtează de regulă cu un demachiant de tipul 3 în 1 (conţine lapte demachiant, loţiune tonică şi demachiant pentru ochi), foarte gras, care are capacitatea de a îndepărta orice particulă de rimel", precizează dr Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Miko Med.



Alegerea rimelului potrivit este o sarcină nu tocmai uşoară. Trebuie să se citească cu foarte mare atenţie eticheta şi să ne dăm seama de tipul rimelului de care avem nevoie: pentru curbură, rezistenţă la apă, volum, desime, lungime. În mod normal, fiecare tip de rimel este accesibil în mai multe nuanţe. Decizia ne aparţine!

Frumuseţea genelor este dată nu numai de culoarea şi densitatea lor, ci şi de curbură. Acesta este motivul pentru care multe femei apelează la un instrument special, un fel de mică presă, care prinde genele şi le întoarce. "Acest aparat de întins genele nu le afectează cu nimic. Poate avea efecte negative doar atunci când se apelează la acesta frecvent. Recomandat este să nu se folosească mai mult de o dată pe săptămână", consideră dr Viviana Iordache.

Vopsea şi ulei de ricin

Pensatul corect. Aceasta este reţeta unor sprâncene aşa cum ni le dorim. Dr Viviana Iordache atrage atenţia că pensarea sprâncenelor trebuie făcută întotdeauna de cosmetician. Pensarea incorectă, efectuată repetat, se lasă cu goluri inestetice în zona sprâncenelor. Un pensat corect şi armonios nu va subţia în mod nefiresc sprâncenele şi întotdeauna va respecta forma lor naturală. Deşi se consideră că ar afecta sprâncenele, totuşi vopseaua nu are efecte nedorite. Aceasta nu atacă firul de păr, cu atât mai mult cu cât acesta este gros şi viguros.

Pentru protecţie împotriva frigului, pe sprâncene se pot aplica creme hidratante. Pot fi de asemenea periate cu ulei de ricin, menit să le facă mai viguroase.

Rărirea sprâncenelor este determinată de anumite boli endocrine. Dr Viviana Iordache precizează că alimentaţia nu influenţează aspectul genelor şi  al sprâncenelor. Forma, grosimea şi densitatea acestora sunt determinate genetic.

LOOK. Genele false purtate câteva săptămâni sau luni îi obişnuiesc pe cei din jurul nostru cu noua noastră înfăţişare. Atunci când renunţăm la ele, riscăm să avem un aspect mai neîngrijit. Şi mai trebuie să ştim că lipiciul folosit la genele false atacă într-o oarecare măsură genele naturale.

×
Subiecte în articol: cosmetica