Nutriționiștii ruși recomandă să limitați consumul de carbohidrați, în special zaharurile (bomboane, înghețată, ciocolată, produse de patiserie), deoarece se dizolvă repede în organism și se transformă în grăsime.
De asemenea, nu este recomandat consumul de grăsimi animale. Cantitatea de sare și fluidele din alimentație este de asemenea limitată.
Nu este recomandat consumul de condimente dure, iar piperul, muștarul și maioneza nu se consumă în cantități prea mari. Din meniul dietei rusești sunt excluse alimentele afumate și sărate, cu excepția verzei murate (îmbunătățește digestia). Sunt excluse și băuturile alcoolice. Dieta rusească ar trebui să fie urmată timp de cel puțin două luni. Iată și meniul unei săptămâni:
Luni
Mic dejun: 100 g pește fiert, 150 g salată de varză, mazăre verde, morcovi fierți, o ceașcă de cafea neagră, fără zahăr.
Gustare: 150 g carne fiartă, 100 de grame de brânză de vaci, 2 mere.
Prânz: supă de legume, 150 g salată de varză și morcovi, 1 ceașcă de compot de mere.
Cină: 100 g pește fiert, 2 cartofi fierți, o ceașcă de ceai fără zahăr.
Citește pe Antena3.ro