x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Inovații revoluționare: Trenduri futuriste de frumusețe și tinerețe pentru 2024

Inovații revoluționare: Trenduri futuriste de frumusețe și tinerețe pentru 2024

de Redacția Jurnalul    |    05 Noi 2023   •   10:20
Inovații revoluționare: Trenduri futuriste de frumusețe și tinerețe pentru 2024
Sursa foto: Hepta

Anul care vine promite să aducă, alături de progrese tehnologice și inovații revoluționare, tendințe futuriste care vor revoluționa modul în care abordăm frumusețea.

Șapte dintre cele mai recente tendințe – de la produse și progrese tehnologice și biotehnologice, la instrumente și dispozitive ultramoderne – sunt gata să schimbe experiența de beauty în 2024 și mai departe.

Tendințele în materie de frumusețe și tinerețe sunt în continuă evoluție pe măsură ce îmbrățișăm noile tehnologii și inovații care își găsesc aplicare în lumea esteticii.

Experiența machiajului în realitate virtuală

Imaginează-ți că poți experimenta nenumărate look-uri de machiaj fără a aplica efectiv niciun produs pe față. Viitorul le oferă tuturor celor pasionați de makeup, în mediul profesional sau acasă, o perspectivă incitantă – experiențe de machiaj în realitate virtuală (VR). Tehnologia VR va permite utilizatorilor să aplice virtual diverse produse cosmetice și să experimenteze cu diferite stiluri fără efort. Cu doar câteva clicuri, îți poți transforma instantaneu aspectul și poți descoperi un look perfect pentru orice ocazie.

De exemplu, compania Maybelline are pe site-ul propriu un studio virtual de frumusețe care permite testarea virtuală a produselor sale de machiaj. După ce ai încărcat o fotografie sau ai folosit camera live, poți experimenta farduri într-o serie de nuanțe pentru a alege cel mai bun aspect sau pentru a găsi unul nou.

Această tendință este setată să redefinească modul în care percepem și interacționăm cu machiajul, făcându-l o experiență pe care toți pasionații de beauty trebuie să o încerce în 2024.

Analiza de îngrijire a pielii în realitate augmentată

Înțelegerea nevoilor pielii noastre a fost întotdeauna crucială pentru menținerea sănătății și strălucirii optime. În 2024, analiza de îngrijire a pielii cu realitatea augmentată (AR) va duce rutinele personalizate de îngrijire a pielii pe noi culmi. Scanându-ți fața prin intermediul tehnologiei AR, algoritmii avansați vor analiza în profunzime starea pielii tale – inclusiv textura, nivelul de hidratare și chiar multe alte aspecte îngrijorătoare, cum ar fi acneea, petele întunecate, ridurile etc.

Pe baza acestei analize, vor fi generate instantaneu recomandări personalizate de îngrijire a pielii, adaptate special nevoilor tale unice. Imaginează-ți că ai la îndemână un dermatolog virtual care îți poate oferi sfaturi personalizate în orice moment. Această tendință promite să revoluționeze modul în care abordăm îngrijirea pielii în viitor.

Produse de frumusețe biodegradabile

Pe măsură ce devine din ce în ce mai importantă în toate aspectele vieții, sustenabilitatea are ecou și în lumea produselor de frumusețe. Cosmeticele tradiționale generează adesea cantități mari de deșeuri care dăunează mediului înconjurător din cauza materialelor din care sunt fabricate ambalajele sau a ingredientelor nebiodegradabile.

Pentru anul ce vine, produsele de înfrumusețare biodegradabile ale multor mărci de succes sunt setate să schimbe regula jocului în totalitate. Aceste produse inovatoare vor fi realizate din materiale ecologice care se descompun în mod natural, lăsând în urmă zero urme de deșeuri. De la ambalaje biodegradabile, la formule ecologice de produse, această tendință nu numai că va aduce beneficii planetei, dar îți va asigura un loc pe valul avangardei frumuseții în 2024.

Dispozitive inteligente de frumusețe

Apariția tehnologiei inteligente ne-a influențat diverse aspecte ale vieții, iar frumusețea nu face excepție. În 2024, dispozitivele inteligente de înfrumusețare vor ocupa un loc central în rutina noastră zilnică. Aceste gadget-uri inovatoare vor folosi inteligența artificială (AI) și algoritmii de învățare automată pentru a ne îmbunătăți rutina favorită de îngrijire a pielii și a părului.

Imaginează-ți, de pildă, o perie de păr echipată cu senzori care îți analizează sănătatea scalpului sau un dispozitiv de curățare a feței care își ajustează intensitatea în funcție de nevoile pielii tale. Acesta a fost doar un simplu exemplu. Să ne imaginăm, însă, în continuare, ceea ce ne mai rezervă viitorul în sectorul beauty. Laserele anti-îmbătrânire, măștile cu LED-uri și dispozitivele care emit microcurenți pentru a tonifia pielea dau, spun specialiștii, rezultate vizibile fără intervenție chirurgicală și fără drumuri la spa sau clinici de înfrumusețare sofisticate. Încorporând dispozitive inteligente în rutina ta de beauty, poți optimiza rezultatele adaptându-le exact necesităților tale speciale.

Produse de frumusețe pe bază genetică

Viitorul frumuseții personalizate se află, în mare măsură, în produsele bazate pe genetică. În 2024, kiturile de testare genetică concepute special pentru scopuri cosmetice vor deveni populare în rândul persoanelor care caută soluții personalizate pentru problemele de ordin cosmetic care îi preocupă.

Analizându-ți ADN-ul, aceste truse, care devin ușor disponibile online, pot identifica markeri genetici legați de îmbătrânirea pielii, probleme de pigmentare sau chiar tendințe de cădere a părului. Pe baza acestor constatări, îți vor fi recomandate produse de înfrumusețare personalizate formulate cu ingrediente care țintesc exact îngrijorările tale, asigurând eficacitate și rezultatele scontate.

Frumusețe biotech

Având în vedere costul în creștere al materiilor prime, problemele lanțului de aprovizionare și preocupările de mediu, biotehnologia celulelor stem din plante pare a fi soluția ideală. Recuperate din natură o singură dată, aceste celule servesc ca bio-fabrici care produc ingrediente bio-sintetice și identice cu cele din natură. Această tehnologie este o alternativă viabilă la agricultura tradițională, necesitând un consum de apă mai mic și mai puține terenuri pentru cultivat.

Tehnologia celulelor stem va fi deosebit de benefică în conservarea speciilor de plante pe cale de dispariție. Multe mărci încorporează ingrediente pe bază de plante în produsele lor folosind această tehnologie. Ca exemplu, marca italiană DF18+ Cosmetics deține deja opt brevete pentru substanțele active ale celulelor stem.

Frumusețe digitală

Din ce în ce mai mulți consumatori își doresc transparență din partea producătorilor și chiar dezvoltă preferințe pornind de la o atare pretenție. Acesta este principalul motiv pentru care tehnologia blockchain va câștiga teren, iar codurile QR de pe ambalajul produselor vor oferi toate informațiile de care au nevoie clienții avizi de informații. Permițându-le acestora să urmărească produsele de la plantarea semințelor din care vor prinde viață viitoarele plante folosite ca ingrediente și până la produsul finit, mai multe mărci și-au extins semnificativ clientela datorită transparenței demonstrate.

Compania franceză Clarins, de exemplu, are o platformă de încredere care permite consumatorilor să acceseze ciclul de viață al unui produs, inclusiv procesul de fabricație, printr-un cod QR imprimat pe ambalaj. 

×