x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Mănâncă asta la micul-dejun în fiecare dimineaţă şi vei arde grăsimile foarte rapid

Mănâncă asta la micul-dejun în fiecare dimineaţă şi vei arde grăsimile foarte rapid

de Anca Arambaşa    |    11 Apr 2017   •   15:34
Mănâncă asta la micul-dejun în fiecare dimineaţă şi vei arde grăsimile foarte rapid

Potrivit nutriţioniştilor, micul-dejun este cea mai importantă masă a zilei. În primul rând, oferă organismului energie pentru întreaga zi ce abia începe şi „trezeşte” metabolismul, făcându-l mult mai activ. În al doilea rând, este foarte important în mod special pentru cei care urmează un program de pierdere în greutate pentru că omiterea acestei mese nu va face decât să pornească pofte nesănătoase de-a lungul zilei.

Un studiu recent publicat în „Annals of Nutrition & Metabolism” a constatat faptul că cel mai bun aliment pentru mic-dejun sunt fulgii de ovăz. Studiul a inclus 36 de bărbaţi şi femei împărţiţi în trei grupuri, iar limita caloriilor pentru prima masă a zilei a fost de 350. Primul grup a mâncat fulgi de ovăz, al doilea, fulgi de porumb, iar cel de-al treilea doar a băut apă. Apoi li s-a cerut să înregistreze nivelul de saţietate din următoarele trei ore. În plus, li s-au luat probe de sânge pentru a urmări nivelul zahărului în sânge şi al insulinei. La prânz, toţi au mâncat aceeaşi mâncare.

Rezultatele relevă faptul că grupul care a consumat fulgi de ovăz au avut mai puţine pofte dimineaţa şi după-amiaza, şi a consumat cu 31% mai puţine calorii la prânz. Acest mic-dejun a fost foarte benefic pentru oamenii cu greutate în exces, pentru că au consumat cu 50% mai puţine calorii la prânz. Celor care au mâncat fulgi de porumb le era deja foame la trei ore după micul-dejun, iar acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu cei care au consumat doar apă.

Avantajul ovăzului este că stă mai mult timp în stomac, spre deosebire de fulgii de porumb. Indiferent de forma în care îl consumăm, nu este doar sănătos, ci are şi un gust bun, putând fi combinat în toate felurile de mâncare, de la salată, la garnituri, sau tocăniţe şi chiar deserturi. Aportul mare de fibre te va face să te simţi sătul mai mult timp, ceea ce reduce poftele "vinovate". În plus, sunt extrem de benefice pentru digestie şi reduc nivelul colesterolului rău din sânge. Astfel, menţin inima şi vasele de sânge sănătoase, împiedicând apariţia bolilor cardiovasculare sau a infarcturilor. Pe lângă asta, simplewomen.net citează un studiu publicat în „British Medical Journal” care spune că ovăzul reduce riscul aparţiei cancerului de colon, de sân, de prostată şi ovarian.

 

Citeşte şi:

Atenție! Acesta este medicamentul pe care să îl evite persoanele care au trecut de 40 de ani

 

Iată ce NU trebuie să faci dacă te trezeşti în miezul nopţii şi vrei să te culci la loc

 

3 mituri false despre îngrășare și cure de slăbire

 

3 lucruri pe care nu le ştiai despre ţigările electronice

 

Cele 5 pahare cu apă din zi care fac minuni pentru siluetă și sănătate. Când trebuie să le bei

                                                      

×
Subiecte în articol: mic dejun alimente sanatoase