x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Măşti cu banane şi seminţe

Măşti cu banane şi seminţe

de Gina Matei    |    02 Mai 2011   •   20:57
Măşti cu banane şi seminţe
Sursa foto: /Thinkstock

163451-18-29-sante-39.jpg„Primul lucru pe care trebuie să îl facem pentru a conserva fermitatea pielii este să îngrijim cât mai bine ceea ce ne-a asigurat ereditatea”, precizează Viviana Iordache, medic specialist dermatolog, la Centrul Medical Miko Med.

 

Aşa nu
Fermitatea pielii se pierde pentru că nu se respectă anumite reguli. În primul rând, spune specialistul nostru, bronzul este în vogă. De aici, expunerea nesăbuită la razele ultraviolete. De asemenea, lipsa hidratării cores­punzătoare şi alimentaţia săracă în substanţe nutritive, curele drastice îşi pun amprenta asupra fermităţii pielii.

 

Aşa îţi păstrezi fermitatea pielii
Hidratarea este foarte importantă. „Orice persoană care foloseşte săpun, fie şi lichid, trebuie să aplice o loţiune hidratantă, pentru că săpunul usucă pielea”, precizează specialistul nostru. O bună hidratare previne uscarea şi crăparea pielii.
Apoi, trebuie să aveţi grijă la variaţiile de greutate. De exemplu, dacă slăbiţi şapte kilograme într-o perioadă scurtă, trebuie să ştiţi că pielea va fi afectată, se va lăsa.
Alimentaţia joacă şi ea un rol foarte important. În acest sens, sunt aliaţi ai pielii seminţele de floarea-soarelui, de dovleac, peştele gras, cum ar fi somonul, tonul, dar şi uleiurile esenţiale, cum ar fi cel de soia.

 

Radiofrecvenţă şi acid hialuronic
Tratamentul cu radiofrecvenţă asigură o înmulţire a colagenului nou. Dar acest tratament lucrează pe suprafeţe mari, picioare, burtă. Pentru suprafeţe mai mici, pentru faţă sunt indicate injecţiile cu acid hialuronic.

 

Soluţii naturale
Dacă produsele din comerţ destinate fermităţii pielii nu au dat rezultatele aşteptate, Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare, vă propune măştile naturale.
„Masca din banană este foarte bună, pentru că  acest fruct este bogat în vitaminele C, A, B6 şi B12. De asemenea, conţine şi cantităţi mari de potasiu şi magneziu. Iar acizii din banane vă ajută să scăpaţi de celulele moarte, iar pielea îşi va recăpăta strălucirea şi fermitatea”, precizează specialistul nostru. Pisaţi o banană până obţineţi o pastă omogenă şi întindeţi-o pe zonele cu probleme. O lăsaţi 15 minute să acţioneze, după care o îndepărtaţi cu apă călduţă. Pentru rezultate mai bune, aplicaţi masca săptămânal.

×
Subiecte în articol: frumos și sănătos