x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Nu reușești să slăbești? Poți suferi de una dintre următoarele boli

Nu reușești să slăbești? Poți suferi de una dintre următoarele boli

de Andreea Sava    |    18 Noi 2016   •   00:00
Nu reușești să slăbești? Poți suferi de una dintre următoarele boli
Sursa foto: FOTO: www.medscape.com

Există multe persoane care se plâng că se îngrașă deși nu mănâncă mare lucru sau că nu reușesc să slăbească indiferent ce ar face.

Bineînțeles că, în foarte multe cazuri, acești oameni doar exagerează sau nu iau în calcul că nu întotdeauna este importantă doar cantitatea.

Ce anume mănânci nu este doar un detaliu. Una este să mănânci un kg de ciocolată și alta e un kg de varză.

Dar, exceptând aceste cazuri, nu este mai puțin adevărat că există afecțiuni care provoacă îngrășarea sau care împiedică scăderea în greutate. Dacă respectând la milimetru o cură de slăbire dată de un specialist de încredere nu reușiți să slăbiți, atunci în niciun caz să nu vă apucați să vă înfometați! Mergeți la doctor. Este foarte posibil să suferiți de una dintre următoarele boli:

1. Dereglare hormonală

Nu este o glumă. De aici și temerea unor femei că anticoncepționalele îngrașă. Desigur că nu toate. Dar această credință a apărut din cauza formelor rudimentare ale acestor contraceptive care acționau brutal asupra sistemului endocrin. Iar anticoncepționalele sunt doar un exemplu. În ziua de astăzi, calitatea, în cazul contraceptivelor, nu mai este asociată cu un preț prohibitiv. Medicina a evoluat foarte mult.

Oricum, nu luați anticoncepționale după ureche. De fapt, nu luați niciun medicament după ureche. Mergeți și consultați un medic.

2. Hipotiroidism

Iar explicația este tot în logica dereglărilor hormonale. Tiroida este cea mai importantă glandă endocrină a corpului uman. Hipotiroidismul este ceea ce colocvial denumim “tiroidă leneșă”. Așa cum sugerează și numele, în acest caz, tiroida nu produce suficienți hormoni. Și cum tiroida este responsabilă cu metabolismul glucidelor, lipidelor și proteinelor și controlul consumului energetic, vedeți că legătura este logică și directă cu creșterea în greutate.

Citeşte articolul complet, pe andreeasava.ro

 

 

×