x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Obiceiul neașteptat care te ajută să slăbești și să-ți menții greutatea corporală

Obiceiul neașteptat care te ajută să slăbești și să-ți menții greutatea corporală

de Anastasia Paul    |    24 Aug 2024   •   08:00
Obiceiul neașteptat care te ajută să slăbești și să-ți menții greutatea corporală
Sursa foto: Hepta

Crezi sau nu, mâncatul des te poate ajuta să slăbești și să-ți menții greutatea corporală.

Pierderea în greutate poate fi dificilă, iar toate sfaturile confuze de slăbire online o fac și mai dificilă. Multe diete extreme promit rezultate rapide, dar sunt și incredibil de restrictive. După ce ai urmat un plan de slăbire timp de câteva zile, s-ar putea să te trezești înfometat și deprimat. 

Deși caloriile contribuie la pierderea în greutate, cheia pentru a scăpa de kilogramele în plus este să nu ajungi la punctul de a fi prea foame. De fapt, obiceiul nr. 1 de a pierde în greutate este să mănânci înainte de a-ți fi foame. 

Înțelegerea pierderii în greutate

Deși rețelele sociale îți pot spune contrariul, pierderea în greutate nu se reduce la un singur lucru. Multe obiceiuri și schimbări de comportament în timp contribuie la succesul pe termen lung a pierderii în greutate. Pierderea în greutate rezultă din menținerea unui deficit caloric în timp. Dar a mânca prea puțin duce adesea la foame extremă, care poate duce la supraalimentare. Deci, cum să găsești echilibrul potrivit, de a mânca suficient, dar nu prea mult? Ascultă-ți indiciile de foame și de sațietate și nu te înfometa.

Mănâncă înainte de a-ți fi foame

Un obicei pe care trebuie să-l adopți pentru a slbăi este să înveți să mănânci înainte de a fi înfometat. Am fost cu toții acolo – ai fost ocupat mai mult decât te așteptai și nu ai avut timp să mănânci. Acum deschizi frigiderul și mânci o lingură de unt de arahide, o mână de chipsuri, o prăjitură, și orice altceva pe care poți pune mâna. Sute de calorii.

Citiți și Untul pământului: Planta miraculoasă din farmacia naturii pentru durerile articulare și inflamații 

Când ți-e prea foame, este ușor să alegi la orice mâncare care sună bine. Foamea extremă poate fi o rețetă de a mânca în exces și, eventual, chiar de a înghiți orice pentru a-ți potoli foamea. Deoarece este nevoie de timp pentru ca a procesa că stomacul este plin, a mânca când ți-e foarte foame te poate face să mănânci prea mult.

Și dacă crezi că poți controla foamea pentru scopul final de a pierde în greutate, gândește-te din nou. De exemplu, cercetările arată că săritul peste micul dejun poate crește riscul de exces de greutate sau de obezitate.

Cum să mănânci pentru a pierde în greutate

Aceste sfaturi utile pentru alimentație te vor ajuta să te simți sătul între mese, astfel încât să nu-ți fie atât de foame.

Mănâncă frecvent pe tot parcursul zilei

Există multe cercetări științifice despre regularitatea meselor și pierderea în greutate. S-a demonstrat că mâncatul frecvent și suficient ajută la pierderea în greutate. De exemplu, un studiu a constatat că stabilirea și respectarea unor anumite ore pentru micul dejun, prânz și cină poate spori succesul în pierderea în greutate. Rezultatele arată puterea consumului de mese regulate și consistente pentru gestionarea greutății.

Dacă a mânca la aceeași oră în fiecare zi nu funcționează pentru stilul tău de viață, încearcă să mănânci la fiecare trei până la patru ore, fie că este o masă sau o gustare. Acest interval îți va oferi suficient timp pentru a digera mâncarea, dar va împiedica să treacă prea mult timp între mese, încât să îți fie foame. Dacă te lupți cu distragerea atenției, setează un cronometru pe telefon până când mâncatul la fiecare câteva ore devine a doua natură.

Alege proteinele

Proteina contribuie la creșterea musculaturii și poate ajuta și la pierderea în greutate. Consumul de proteine ​​te menține sătul, care este o componentă cheie a controlului foametei. O multitudine de cercetări arată legătura dintre consumul de proteine ​​și succesul în pierderea în greutate.

Citiți și Testul de sânge care anticipează riscul de Alzheimer, diabet şi alte afecţiuni legate de vârstă 

Consumul de proteine ​​poate ajuta nu numai la scăderea greutății corporale, dar și la conservarea țesutului muscular care arde calorii. Proteinele cresc, de asemenea, hormonii care semnalează sațietatea, în timp ce scad hormonii care induc foamea, astfel încât obținerea de suficiente de proteine ​​poate reduce aportul de alimente în timp.

Asigură-te că mănânci proteine ​​la fiecare masă și gustare pentru a te menține sătul între mese. Dacă nu mănânci întotdeauna suficiente proteine ​​pe parcursul zilei, smoothie-urile bogate în proteine ​​și batoanele de proteine ​​​​te pot ajuta să obții mai mult din acest nutrient.

Mese echilibrate

Deși ai putea crede că trebuie să reduci drastic carbohidrații sau grăsimile pentru a pierde în greutate, cercetările arată că s-ar putea să nu fie cazul. Studiile sugerează că cel mai important aspect al pierderii în greutate este alegerea unui plan alimentar echilibrat, sănătos, care funcționează cu preferințele alimentare.

Deși dietele sărace în carbohidrați funcționează pentru unii oameni, acestea pot fi dificil de menținut pentru o perioadă lungă de timp. În plus, alimente bogate în carbohidrați, cum ar fi fructele, legumele, cerealele integrale, fasolea și leguminoasele furnizează fibre, care te mențin sătul și, prin urmare, pot ajuta la pierderea în greutate. Mănâncă mese care au un echilibru de carbohidrați din alimente integrale și proteine ​​slabe, cu un strop de grăsimi sănătoase.

Concluzie
Dacă scăderea în greutate este un obiectiv, începeți să mâncați mai des pe parcursul zilei. Încearcă să nu te lași prea înfometat. Acest lucru previne senzația de necontrolat în jurul alimentelor și îți permite să mănânci mai des porții mai mici. În plus, acordarea de prioritate proteinelor și consumul de mese bine echilibrate te pot ajuta să slăbești și să-ți menții greutatea, potrivit eatingwell.com.

 

×
Subiecte în articol: obieci slabit dieta