x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Pericolul din tratamentele cu melci vii și coji de banane

Pericolul din tratamentele cu melci vii și coji de banane

de Redacția Jurnalul    |    22 Mai 2024   •   22:30
Pericolul din tratamentele cu melci vii și coji de banane
Sursa foto: Hepta

Specialiștii atrag atenția asupra filmulețelor cu diverse rețete naturiste, postate pe TikTok. Medicii spun că tratamentele cu melcii vii şi coji de banane pot fi foarte periculoase.

”Eu nu cred în ele. Dar gomajul cu mălai, gomajul cu tărâțe de grâu, uleiul de măsline fiert cu puțină mentă. Demachiantul cu smântână”, spune o femeie.

Unul din tratamente minune este cel cu melci vii. Corina l-a încercat si e incantata de rezultat. ”În drumul spre solar, de unde culeg limacșii, mă întâlnesc cu melcii cu cochilie. Pe aceștia mi-i pun pe față. Unii melci pișcă. Sunt și meci care nu pișcă, cum este acesta. Cred în conectarea mea sacră cu melcul”, spune Corina.

România, în topul țărilor cu cele mai multe operații estetice

Trebuie ca cei mai puțin naiv, să întărească rândurile și să mă combată. E frumos să fii frumos pe rețele. Este un act de curaj, este o alegere, este dovada că grădina e vie și necontaminată”, spune Corina Chiran, influencer.

Medicii atrag atentia ca astfel de tratamente, realizate în afara unei clinici specializate sau alegerea unor produse care nu sunt testate dermatologic pot fi dăunătoare.

”Are multe beneficii pentru ten, îl face mai hidratat, însă o să fie contaminat și cu paraziți și bacterii, pe care punându-le pe fața poți să riști să faci infecții, să-ți deteriorezi tenul și să ajungi la complicații”, explică Alex Lupoi, medic rezident chirurgie plastică.

Un alt tratament promovat de influenceri este coaja de banană. 

Coaja de banană te poate irita foarte tare, pentru că este luată şi frecată de piele. Au fost pacienți care au aplicat pastă de dinți și zeamă de lamâie la nivelul fetei pentru pete pigmentare, cu reacție dermatită de contact”, spune Briggita Mihai, medic dermatolog. 

De ce românii aleg astfel de tratamente

”Vorbim despre două categorii, cei care fac reclamă și care ar face orice să iasă în evidență, și pentru asta pot promova orice. Şi cei care îi urmăresc. Își imaginează că dacă vor face ce spune persoana respectivă pe internet vor avea și ei succesul persoanei. Unu, să arate ca persoana respectivă și, în al doilea rând, că faci parte din aceeași clasă socială”, afirmă Constantin Cornea, psiholog.

România se află în topul ţărilor în care se fac cele mai multe operaţii estetice. Cea mai populară interventie este cea de  mărire a sânilor, transmite observatornews.ro.

×
Subiecte în articol: tiktok melci banane