x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Sfaturi pentru a avea un păr lung, frumos și sănătos

Sfaturi pentru a avea un păr lung, frumos și sănătos

de Redacția Jurnalul    |    01 Iul 2023   •   00:05
Sfaturi pentru a avea un păr lung, frumos și sănătos
Sursa foto: Hepta

Dintotdeauna femeile visează să aibă părul lung, frumos și sănătos dar de multe ori este dificil. Uneori crește prea încet, alteori se deteriorează orice i-ai face.

În primul rând trebuie să știi este sănătatea podoabei capilare nu ține doar de îngrijire, ci și de nutriție. 

De asemenea, nu este suficient să folosești doar șampon și balsam pentru a crește mai repede. Iar acestea este bine să fie de bună calitate, așa că cel mai bine ar fi să apelezi la cosmetice profesionale, scrie dcnews.ro.

Procedura de curățare a părului începe prin pieptănarea acestuia, spălarea de două ori cu șampon și masarea scalpului pentru a stimula foliculii de păr. Se aplică apoi balsamul timp de 15 minute pentru ca firele de păr să absoarbă toate substanțele. Părul va deveni astfel mătăsos.

Îți pui și o mască pe păr, pe care o lași să acționeze tot vreo 15 minute, clătești părul și îl înfășori într-un prosop. Nu-l șterge prim mișcări puternice pentru că îl vei rupe. După ce se usucă puțin, aplică ulei pe vârfuri și folosește protecție termică

Lucruri de evitat

Aparatele de încălzire

Uscătorul de păr, ondulatorul și placa deteriorează firele de păr. Aerul cald stractul protector de cheratină este afectat și părul devine casant. 

Cozi strânse

Deși varietatea și frumusețea codițelor le face populare în rândul tinerelor, acestea rup firele de păr sau chiar le smulg. 

Vârfuri despicate

Din cînd în când părul trebuie tuns pentru a scăpa de vârfurile despicate. 

Alimentație și vitamine

Trebuie să te hidratezi suficient, să mănânci alimente sănătoase, precum verdeața și legumele. Evită prăjelile, dulciurile și amidonul. Poți lua sumplimente de B-uri. 

 

×
Subiecte în articol: păr crestere frumusete sanatate