x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Slăbiţi cu desert la mic dejun

Slăbiţi cu desert la mic dejun

de Irina Cristea    |    14 Feb 2012   •   16:41

Concluzie 'delicioasa' a oamenilor de stiinta de la Universitatea din Tel Aviv. Intr-un studiu despre eficienta mesei de dimineata in curele de slabire, ei au stabilit ca un mic dejun incheiat cu desert ne ajuta sa dam jos kilogramele in plus, transmite CNN.

Expertii israelieni au lucrat cu 191 de voluntari adulti, suferind de obezitate. I-au impartit in doua grupuri si le-au indicat doua diete diferite. Membrii unuia dintre grupuri serveau un mic dejun sarac in carbohidrati si 'valorand', din punct de vedere energetic 300 de calorii. Voluntarii din al doilea grup aveau parte de un mic dejun bogat de 600 de calorii, in care se regaseau proteine, carbohidrati si...un desert!

Pe parcursul primelor 32 de saptamini, voluntarii din ambele grupuri au slabit. Numai ca cei din grupul rasfatatilor, adica cei care aveau parte si de desert la prima masa din zi, nu au inceput sa se ingrase la loc dupa incheierea dietei. Din contra, au continuat sa slabeasca.

Iar explicatia nu e numai nutritionala, ci si psihologica. Voluntarii care nu primeau desert nu doar ca nu se saturau, ci ramaneau si cu pofte si frustrari care ii faceau sa triseze regimul si sa consume, pe ascuns, dulciuri si alte alimente interzise.

×