x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Substanța esențială pentru organism. Marius Văduva: ”Doar unul din 100 de români îl au în corp!”

Substanța esențială pentru organism. Marius Văduva: ”Doar unul din 100 de români îl au în corp!”

de Redacția Jurnalul    |    23 Mai 2024   •   12:30
Substanța esențială pentru organism. Marius Văduva: ”Doar unul din 100 de români îl au în corp!”
Sursa foto: Shutterstock

Vorbim adesea de vitamina C sau D, ca fiind importante pentru organism însă mai există o substanță care nu trebuie să lipsească din dieta zilnică.

Majoritatea oamenilor nu au această substanță în organim în cantitatea oprimă, iar deficitul provoacă probleme de sănătate. 

Invitat în platoul emisiunii iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, Marius Văduva, onco-nutriționist, a vorbit despre suplimentele alimentare care nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră zilnică.

”Cel mai important lucru din corp, și cred că doar unul din 100 de oameni, în cel mai bun caz, ar avea cât de cât, este zincul.

Pentru imunitate aș recomanda binecunoscuta vitamina D, și aș spune oricărei persoane de peste 16-18 ani să ia 5000 UI pe zi de vitamina D. Dar pe lângă asta, aceste persoane adulte ar trebui să ia 50 mg de zinc permanent. Vitamina D, zincul și măcar 1 gram, 1.5 grame zilnic de vitamina C”, a explicat Marius Văduva. 

”Acestea trei îți asigură o reparare, pentru că nu este o supraimunitate, doar un deficit pe care începi să îl completezi”, a mai explicat specialistul.

Din păcate, și vitamina C lipsește din organism.

”Eu nu am găsit până acum mai mult de un român la 1000 de persoane care are vitamina C în organism suficientă. Este cel mai important antioxidant, pe lângă glutation, pentru corpul uman.

Vitamina C dispare prima când avem nitrați în legume și fructe. Și cum antioxidanții sunt mâncați de acești nitrați, noi nu mai avem vitamina C în corp. Este mai rău decât la vitamina D, pentru că acolo lumea se mai îngrijește, dar aceasta chiar lipsește”, a atras atenția onco-nutriționistul.

×
Subiecte în articol: marius vaduva zinc vitamina c Vitamina D