Structura pielii gîtului şi decolteului este diferită de cea a feţei şi a celorlalte zone ale corpului. Elasticitatea ei este mai redusă, deoarece sînt mai puţine glande sebacee pe gît şi decolteu.
Structura pielii gîtului şi decolteului este diferită de cea a feţei şi a celorlalte zone ale corpului. Elasticitatea ei este mai redusă, deoarece sînt mai puţine glande sebacee pe gît şi decolteu. Cele două zone îşi pierd fermitatea şi se ridează mult mai repede decît tenul. "Oricît de mult ne îngrijim tenul, avem toate şansele să ne trădăm vîrsta dacă nu ne îngrijim corect şi cu perseverenţă şi de pielea gîtului şi decolteului. Cu atît mai mult în acest sezon, cînd aceste zone sînt mai expuse decît iarna şi avem nevoie de o îngrijire specială", atrage atenţia dr Viviana Iordache, medic primar dermatolog la Miko Palace.
Interzise
Pentru curăţarea pielii gîtului şi decolteului trebuie să folosim întotdeauna un săpun blînd, pentru piele sensibilă sau pentru bebeluşi. Sînt interzise loţiunile tonice alcoolizate sau produsele cosmetice parfumate. Nici chiar parfumul nu ar trebui aplicat pe gît, ci în spatele urechilor sau adînc în decolteu, atrage atenţia dr Viviana Iordache. Multe femei folosesc, în mod greşit, aceeaşi cremă şi aceleaşi produse de îngrijire pentru faţă, gît şi decolteu. "Cremele şi produsele de îngrijire trebuie să fie mult mai grase decît cele pentru faţă. Chiar dacă femeia este tînără, pentru aceste două zone ea va folosi zi de zi o cremă ca pentru o persoană mai în vîrstă, pentru a preveni ridarea", ne sfătuieşte dr Viviana Iordache. Dacă pielea gîtului şi decolteului şi-a pierdut fermitatea şi vrem să recurgem la un tratament antirid, nu putem opta pentru aceleaşi proceduri pe care faţa sau alte zone ale corpului le suportă cu uşurinţă. Peelingurile chimice, abraziunile agresive, laserele puternice şi alte proceduri traumatice nu sînt indicate pentru îngrijirea acestor două zone sensibile. Recomandate sînt doar tratamentele mezoterapice clasice, cu ac. Prin această procedură se introduc subcutanat diferite substanţe care conferă fermitate pielii. O altă metotă eficientă de tratament este lumina înalt pulsată, însă ea nu se efectuează primăvara şi vara.FERIŢI-VĂ DE SOARE! Pielea gîtului şi mai ales a decolteului nu trebuie expusă brusc şi vreme îndelungată la soare. "Faţa, care a fost expusă aproape constant la soare chiar şi iarna, are deja un pigment, o cantitate de melanină care îi oferă protecţie. Gîtul şi decolteul necesită o adaptare treptată", atrage atenţia dr Viviana Iordache. Cu atît mai mult dacă aveţi pielea decolteului mai albă sau cu pete, specialistul nostru vă recomandă să purtaţi eşarfă şi să o îndepărtaţi treptat în primele săptămîni ale primăverii, la început doar două-trei minute, pînă cînd culoarea decolteului va deveni uniformă cu cea a feţei.
Citește pe Antena3.ro