x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Impostura din prospecte sau de pe eticheta. Studiu de caz: Slim Complex - picaturi orale

Impostura din prospecte sau de pe eticheta. Studiu de caz: Slim Complex - picaturi orale

de IncomeMagazine    |    17 Apr 2013   •   10:12
Impostura din prospecte sau de pe eticheta. Studiu de caz: Slim Complex - picaturi orale

Fenomenul „slabeste rapid fara sa faci nimic”, pare sa fi luat amploare si in Romania, spre bucuria unor companii care au mirosit oportunitatea unor afaceri profitabile. Cum legislatia este cat se poate de permisiva iar pacalirea clientului este mult prea indulgent pedepsita, oferta produselor care „nu fac ceea ce promit” este tot mai bogata. Reporterii incomemagazine.ro impreuna cu specialisti de renume au analizat cateva dintre produsele aflate pe piata. Primul dintre acestea este SLIM COMPLEX-picaturi orale.

Citeste si Paradoxul usturător al pastilelor de slăbit. "Ele s-au ÎNGRĂŞAT foarte mult"

Picaturile orale SLIM COMPLEX sunt produse in Laboratoarele novaPharm Franta. Producatorul este unul dintre cei mai cunoscuti din Franta in ceea ce priveste suplimentele alimentare cu distributie la nivel mondial. Insa informatiile despre produse sunt foarte putine, deschiderea companiei pentru dialog cu consumatorii si presa fiind inexistenta. Nu au o directie de presa, un email de contact si totul este invaluit in tacere. Intrebarile trimise pe singurul contact disponibil-un fax-au ramas fara raspuns.

In Romania, distribuitorul SLIM COMPLEX este compania „Biroul European „Silueta si Sanatate” SRL Bucuresti. Firma a fost infiintata in 2005 în Bucureşti şi are la obiectul de activitate comerţul cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet. A început cu 1 angajat şi a ajuns la 3 în prezent. Cu toate acestea, indicatorii financiari ai companiei – cifra de afaceri netă şi profitul net s-au situat pe un trend ascendent. Profitul net anual depaseste 1,5 milioane de lei.

Citeste si Vedete care s-au confruntat cu probleme din cauza pastilelor de slăbit

„Discretia” este si aici cuvantul de ordine. Singurele contacte disponibile sunt de la un call center care inregistreaza comenzile. Orice nemultumire, problema, sesizare ajunge la operatoarele de la call center (serviciu externalizat) care promit un raspuns. Care evident ca nu va fi dat. Reporterii incomemagazine.ro au sunat, au insistat si tot ce au primit a fost promisiunea ca cineva ii va cauta pentru un interviu pe acest subiect. Acest lucru nu s-a intamplat, in ciuda insistentelor noastre.

Citeste si Pericolele din pastilele pentru slăbit

De precizat un lucru foarte important: picaturile orale SLIM COMPLEX se vand DOAR PE INTERNET. Nu se gasesc in farmacii sau magazinele naturiste, prin urmare nu sunt in pericol de a fi controlate de institutiile abilitate. Nu exista un magazin sau sediul „public” al companiei. Exista doar un site http://www.slabeste-rapid.ro/ unde se pot face comenzile. Din acest motiv, produsul NU este verificat de autoritatea pentru medicament, potrivit legislatiei din Romania.

In concluzie: nu exista niciun control, nimeni nu poate verifica daca ceea ce scrie pe prospect se regaseste si in compozitie, daca produsul face ceea ce promite si daca nu afecteaza sanatatea consumatorului.

Citeste mai mult pe incomemagazine.ro

×
Subiecte în articol: Slim Complex