x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Ce nu trebuie să mănânci atunci când ești însărcinată

Ce nu trebuie să mănânci atunci când ești însărcinată

30 Mar 2016   •   19:46
Ce nu trebuie să mănânci atunci când ești însărcinată

Specialiștii au demonstrat că aproximativ 85% dintre femeile gravide resimt pofte pentru cel puțin un aliment și că aceste afinități culinare pot suferi modificări în funcție de etapa de dezvoltare a sarcinii, scrie clicksanatate.ro.

Dr. Silviu Istoc, medic specialist obstetrică – ginecologie, avertizează în legătura cu pericolele pe care le pot aduce micile răsfățuri gastronomice de sărbători. Iată ce alimente nu trebuie să consumi dacă aștepți un copil:

1. Ai grijă la carne

Poți servi carne doar dacă aceasta este foarte bine gătită. Insuficienta preparare termică a cărnii poate duce la contaminarea cu toxoplasmă sau la dezvoltarea unei largi varietăți de bacterii.

De evitat și produsele tradiționale din porc, care încetinesc digestia. Atenție la bacteria listeria care se poate dezvolta și la temperaturile din frigiderul de acasă. Din acest motiv, evită mezelurile care au un grad mare de perisabilitate ori delicatesele preparate din carne și care se țin la frigider, inclusiv crenvurștii.

Aceste produse se consumă numai încălzite până când sunt fierbinți (la cuptor) și se mănâncă imediat, deși în condițiile conținutului prea mare de e-uri mai bine renunți la ele.

Mai multe, pe clicksanatate.ro.

×
Subiecte în articol: sarcina dieta gravida