x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Descoperire uimitoare! Crocodilii percep suferința în plânsetele bebelușilor

Descoperire uimitoare! Crocodilii percep suferința în plânsetele bebelușilor

de Redacția Jurnalul    |    19 Aug 2023   •   09:00
Descoperire uimitoare! Crocodilii percep suferința în plânsetele bebelușilor
Sursa foto: Hepta

Crocodilii percep suferința bebelușilor în plânsetele acestora, arată un studiu al unor cercetători francezi.

Analiza a avut în vedere ideea că suferința este universală și a ajuns la concluzia că ''parametrii acustici pe baza cărora este evaluat pericolul sunt mai relevanţi în cazul crocodililor'', decât al oamenilor.

Au fost studiate reptilele de Nil din parcul zoolofic din Agadir, Maroc, și s-a constatat că acestea sunt atrase de plânsetele provocate de suferință.
''Experimentul a arătat că crocodilii identifică perfect primejdia în plânsetele puilor de maimuţă sau ale bebeluşilor, dar şi că răspunsul reptilelor este amplificat de intensitatea plânsetelor. Crocodilii răspund la criterii precum rugozitatea sunetului, caracterul haotic al plânsului, ceea ce este mai adecvat decât criteriul care determină reacţia oamenilor şi anume înălţimea sunetului''', a explicat Nicolas Grimault pentru AFP, director de cercetări în laboratorul Cogniţie Auditivă şi Psihoacustică Universitatea Lyon, unul din principalii autori ai studiului. Cercetarea a fost publicată în revista Royal Society.

Totodată el a mai precizat că această abilitate a crocodililor este cauzată de faptul că își caută prăzi mai ușoare. 
''Cu cât un animal este într-o mai mare suferinţă, cu atât este o pradă facilă''.

×
Subiecte în articol: crocodil bebelus