x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Drama unei fetițe de nici 3 ani. Viața ei depinde și de tine!

Drama unei fetițe de nici 3 ani. Viața ei depinde și de tine!

22 Ian 2015   •   22:23
Drama unei fetițe de nici 3 ani. Viața ei depinde și de tine!

 Are numai 2 ani și 8 luni și a petrecut deja mai multe zile pe un pat de spital decât în brațele mamei ei. Viața ei depinde de terapia ce-i este administrată fără nici o sminteală, de o intervenție chirurgicală ce trebuie făcută cât mai urgent și de... cecul lunar cu care costurile acestora pot fi acoperite.

Bucuria explozivă cu care te încântă alți copii nu există pentru Elena Antoneac (din satul Nicșeni, județul Botoșani), fetița diagnosticată cu stenoză pulmonară severă. Nu este vorba despre o gripă sau o răceală - care să transforme nopțile părinților în ceasuri de veghe. Pentru ea, chiar de la naștere, fiecare inspirație și expirație a fost un chin. Capacitatea fetiței de a respira - funcție vitală - a fost de la bun început o adevărată aventură pentru părinții înlemniți de durere atunci când li s-a spus ce suferințe va avea de îndurat fiica lor.

Totul a început cu grija, a mamei și a tatălui, pentru felul în care respira pruncul lor. După nopți chinuitoare, mai grele încă o dată cu presiunea atmosferică a timpului ploios, consultul de specialitate la un spital din Iași i-a... trimis la TârguMureș, unde analizele amănunțite au primit un răspuns grav: hipoplazie de trunchi și ramuri pilmonare, shunt sistemico-pulmonar permeabil, stenoză pulmonară valvulară și subvalvulară severă.
Se impunea o deplasare în Germania, la o clinică unde a și fost imediat operată pe cord deschis.

Revenirea în țară și controalele ce au urmat au condus la un alt diagnostic la fel de greu ca și cel dintâi: După dese controalele medicale în București, unde medicii specialiștii i-au pus următoarele diagnostice: traspoziție de vase mari necorectată, DSV larg de 13 mm, DSA de 10 mm, stenoză pulmonară severă, anastomoză cavo-pulmonară tip Glenn, părinții au simțit din nou cum disperarea îi prinde în menghina ei. Pentru fetiță, singura șansă de a trăi a rămas reîntoarcerea în Germania, pentru o intervenție chirugicală la Bad Oeynhausen – Hope for the children, care costă 1.500 de euro (inclusiv transportul și cazarea). După operație, fetița mai are nevoie de o serie de controale si analize post-operatorii, suma totală ridicându-se la 20.000 de lei.

"Trăim un coșmar, numai o mamă știe ce e în sufletul ei când copilul ei suferă. Mi-aș da și viața doar ca să știu că fetița noastră să fie bine și sănătoasă. Avem mare nevoie de ajutorul oamenilor și sperăm din tot sufletul ca soarele să răsară și în casă noastră", declară, cu ochii plini de lacrimi, mama Elenei.

În acest sens, Asociația "Salvează o inimă" a demarat de urgență o campanie de strângere de fonduri, ce-o vor ajuta pe Elena să trăiască. Donațiile se pot face pe platforma de donații online a Asociației sau în conturile bancare
RO68BRDE070SV30966000700 (RON),
RO30BRDE070SV36526800700 (EURO),
RO21BRDE070SV3652980700 (USD),
deschise pe numele tatălui, Dan Antoneac (0787878698).

×
Subiecte în articol: ajutor caritabil caritate