x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei 15 motive pentru care spanacul este un aliment minune

15 motive pentru care spanacul este un aliment minune

09 Noi 2022   •   16:45
15 motive pentru care spanacul este un aliment minune
Sursa foto: Hepta

Dacă Popeye Marinarul își obținea puterea din spanac, ai putea și tu, pentru că această legumă este bogată în nutrienți și are conținut scăzut de calorii.

Spanacul conține calciu, magneziu și fier. Aduce astfel beneficii pielii, părului și oaselor.  Ajută la stabilizarea nivelului de glucoză din sânge, la reducerea riscului de a dezvolta cancer și este bună pentru sănătatea oaselor. O legumă cu atât de multe beneficii pentru sănătate este uimitoare, astfel că poți adăuga acest aliment verde în dieta ta sănătoasă, scrie pharmeasy.in.

Spanacul ajută, de asemenea, la controlul diabetului. Are un indice glicemic (IG) scăzut, astfel încât nu provoacă o creștere a nivelului de zahăr în sânge Este, de asemenea, o sursă excelentă de fibre și sărac în calorii, ceea ce îl face un aliment ideal în rețetele pentru diabet.

Calciu:
Conține 250 de miligrame de calciu/cană, iar acest lucru te va ajuta să-ți menții oasele sănătoase, inclusiv dinții. De asemenea, pentru a obține cele mai bune rezultate, se recomandă să-l combini cu alimente bogate în vitamina C, cum ar fi citricele și să crești absorbția de calciu.

Magneziu:
Magneziul accelerează metabolismul, reglează ritmul inimii și menține tensiunea arterială. 

Fier:
Corpul tau are nevoie de continut de fier pentru a utiliza eficient energia corpului. Pentru a îmbunătăți absorbția fierului, poți adăuga câteva alimente cu vitamina C, cum ar fi citricele.

15 beneficii pentru sănătate ale spanacului:

1. Previne cancerul
Spanacul are o sursă mare de zeaxantină și carotenoizi care pot elimina radicalii liberi din organism. Acești radicali liberi predispun corpul la multe boli, inclusiv cancerul. Previne astfel cancerul de stomac, de gură și de esofag. Poate preveni multiplicarea celulelor canceroase și reduce riscurile de cancer pulmonar, de prostată și de sân.

2. Reduce glicemia
Spanacul are un conținut ridicat de potasiu, care este de obicei recomandat persoanelor care suferă de hipertensiune arterială. Potasiul reduce efectele sodiului în organism.

3. Ajută la o sănătate bună a oaselor
Spanacul conține vitamina K care ajută la sănătatea oaselor. De asemenea, îmbunătățește absorbția calciului. Spanacul conține 250 de miligrame de calciu pe cană și acest lucru este foarte necesar oaselor și dinților tăi. Calciul este un agent de întărire pentru oase.

4. Ajută la pierderea în greutate
Frunzele de spanac ajută la pierderea în greutate și sunt, de asemenea, sărace în calorii. Cantitățile sale mari de fibre ajută la o bună digestie, reglează nivelul scăzut de zahăr în sânge și previn constipația. Totodată, spanacul îți crează senzația de sațietate și reduce astfel pofta de mâncare. 

5. Bun pentru ochii tăi
Antioxidanții care se găsesc în spanac sunt luteina și zeaxantina și aceștia ajută la asigurarea unei vederi bune. Te protejează de cataractă, degenerescență maculară legată de vârstă și alte probleme oculare. Vitamina A din spanac ajută la menținerea membranelor mucoase care sunt esențiale pentru vederea normală. Conține antioxidanți precum beta caroten, acid cumaric și acid ferulic. Acești antioxidanți ajută la prevenirea bolilor cronice și a leziunilor oxidative ale ADN-ului. Luteina și zeaxantina sunt doi antioxidanți care protejează sănătatea ochilor. Degenerescența maculară este pierderea lentă a vederii în ochi pe măsură ce îmbătrânești.Sucul de spanac conține și vitamina A care îmbunătățește vederea.

6. Reduce hipertensiunea arterială
Hipertensiunea arterială este responsabilă pentru cauzarea multor boli de inimă, boli de rinichi și accidente vasculare cerebrale. Astfel, consumul acestui superaliment poate preveni toate aceste riscuri și te poate menține sănătos. Consumul cel puțin o dată pe zi poate reduce anxietatea și stresul și te ajută să-ți păstrezi mintea calmă. Spanacul conține vitamina C, care ajută și la reducerea hipertensiunii arteriale.

7. Are proprietăți antiinflamatorii
Conține neoxantina și violaxantina, care reglează inflamația. Previne osteoporoza, migrena, astmul, artrita și durerile de cap. 

8. Menține corpul relaxat
Spanacul îți menține mintea calmă, astfel încât să nu te încordezi și să menții o viață fără stres. Sursa sa ridicată de zinc și magneziu îți permite să dormi bine noaptea, iar un somn bun te ajută să ții departe toate bolile mintale. Ajută corpul să rămână relaxat.

9. Menține funcționarea normală a creierului
Ajută la buna funcționare a creierului tău, mai ales la bătrânețe. Conținutul de vitamina K ajută la un sistem nervos sănătos și la un comportament normal.

10. Întărește imunitatea
Vitamina A întărește punctele de intrare în corpul uman, cum ar fi căile respiratorii, intestinale și mucoasele. Te energizează și te menține activ toată ziua.

11. Previne atacurile de cord și ateroscleroza
Grăsimea excesivă este stocată în arterele tale și acest lucru duce la îngroșarea lor, ceea ce provoacă accidente vasculare cerebrale și ateroscleroză. Arterele tind să se întărească de-a lungul anilor și, pentru a preveni acest lucru, trebuie să consumi spanac care să împiedice ca acest lucru să se întâmple. Acest lucru se datorează unei substanțe numite luteină, responsabilă pentru prevenirea îngroșării arterelor și a riscul de a dezvolta boli de inimă.

12. Previne Anemia
Spanacul are o sursă mare de fier care previne riscurile de a dezvolta anemie. Fierul este bun și pentru femeile care au menstruație, copii și adulți. De asemenea, fierul stimulează energia în corpul uman și ajută la transportul oxigenului către toate celulele corpului.

14 Sănătatea părului
Are micronutrienți de vitamina A șiC. Împreună, acestea pot ajuta la menținerea părului sănătos.

15. Sănătatea pielii

Vitamina A reglează generarea de celule ale pielii și produce mucoasă pentru a proteja împotriva infecțiilor. Vitamina C protejează pielea împotriva leziunilor pielii, îmbătrânirii și inflamației.
 

C

×