x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Adevărat sau fals

Adevărat sau fals

de Georgeta Licsandru    |    14 Sep 2008   •   00:00

Strabismul este doar o problemă estetică? Fals. Copilul cu strabism nu poate să aprecieze corect aşezarea obiectelor în spaţiu. Ochiul cu strabism îşi pierde capacităţile vizuale şi nu mai transmite creierului nici o imagine. Cu cît tratamentul strabismului este mai precoce, cu at&ici



Strabismul este doar o problemă estetică? Fals. Copilul cu strabism nu poate să aprecieze corect aşezarea obiectelor în spaţiu. Ochiul cu strabism îşi pierde capacităţile vizuale şi nu mai transmite creierului nici o imagine. Cu cît tratamentul strabismului este mai precoce, cu atît este mai eficace.

Cu cît fructele sau legumele sînt mai acre, cu atît sînt mai bogate în vitamina C? Fals. Gustul acru nu este cel mai bun indicator pentru nivelul de vitamina C din legume sau fructe. Acest principiu se aplică doar în cazul lămîilor, care conţin multă vitamina C  şi sînt acre. În schimb, ardeiul bulgăresc, căpşunile, ceapa verde sînt şi ele surse excelente de vitamina C, fără însă a avea gust acru.

Prin fierbere sînt distruse metalele grele şi alte elemente din apa destinată consumului? Fals. Prin fierbere sînt distruşi doar microbii. Metalele grele, nitraţii, pesticidele care contaminează apa nu sînt eliminate prin fierbere.

Femeile trebuie să folosească o cremă de noapte pentru ten? Adevărat. În special, femeile cu piele uscată şi sensibilă e bine să îşi aplice în fiecare seară un strat de cremă pe faţă, gît şi în zona decolteului. Sînt indicate cremele cu vitaminele A şi C, care redau elasticitatea pielii şi previn ridurile.

Folosirea extensiilor afectează sănătatea părului? Fals. Extensiile (şuviţe din păr natural sau artificial) sînt lipite cu o substanţă pe bază de ceară, cheratină sau silicon. Metoda de prindere a extensiilor nu prezintă riscuri, părul natural nu se arde, nu se deteriorează.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă sînt