x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Anatomia lui G

de Magda Marincovici    |    08 Mar 2008   •   00:00
Anatomia lui G

DESCOPERIRE ● Noutăţi despre zonele erogene
În numărul din februarie al publicaţiei New Scientist, un grup de cercetători italieni aduce noi informaţii despre sexualitatea femeii.


DESCOPERIRE ● Noutăţi despre zonele erogene
În numărul din februarie al publicaţiei New Scientist, un grup de cercetători italieni aduce noi informaţii despre sexualitatea femeii.


Descoperit în 1950 de Ernest Grafenberg, punctul G reprezintă o zonă erogenă extrem de sensibilă. Stimulat, el facilitează excitarea sexuală. Cam asta se ştie despre punctul G. Şi totuşi nici o zonă anatomică nu este atât de disputată: sunt specialişti care cred în existenţa acestui punct, dar şi specialişti care consideră această ipoteză lipsită de dovezi.

Un sondaj realizat pe internet arată că 65% dintre persoanele chestionate afirmă că nu au avut şansa de a găsi punctul G. Aşa se explică faptul că, din 1950, faimosul punct G continuă să-i preocupe pe specialişti. Un studiu recent, privitor la acest subiect, realizat la Universitatea Aquila din Italia constată că ţesutul dintre uretră şi vagin este mai îngroşat la femeile care au orgasm vaginal, comparativ cu femeile care nu au acest tip de orgasm.


CONCLUZII. În studiu au fost incluse nouă femei care susţin că au orgasm vaginal (deci, fără excitare clitoridiană) şi 11 femei care spun că nu cunosc acest orgasm. Principalul autor al studiului, Emmanuelle Jannini, susţine că femeile care nu au această particularitate anatomică – ţesutul îngroşat al peretelui vaginal – nu beneficiază de orgasm vaginal. În toată povestea asta de anatomie a obsesivului punct G există şi o veste bună: femeile cu vaginul... subţire se pot bucura totuşi de orgasmul clitoridian.


Sexualitate şi ecografie

Dar problemele abia acum încep. Deoarece este nevoie să-ţi cunoşti foarte bine anatomia aparatului genital pentru a avea o sexualitate normală. Conferenţiar doctor Daniel Popescu ne spune că "printr-o simplă ecografie putem afla exact anatomia vaginului‘‘ şi dacă suntem în categoria "fericitelor alese‘‘. De asemenea, conf. dr Daniel Popescu observă că "sexualitatea mai are mistere ce trebuie desluşite‘‘. Punctul G, sau punctul Grafenberg, este situat pe peretele anterior al vaginului, la  aproximativ 4-5 cm de vulvă. Este de mărimea unei monede de 2 euro, mărindu-se atunci când este stimulat.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă