Relaxarea ţesuturilor dintre anus şi organele genitale externe fie în urma naşterii şi gravidităţii, fie în urma unor operaţii duce la pierderea de urină, la incontinenţa urinară.
PULSUL MEDICINEIRelaxarea ţesuturilor dintre anus şi organele genitale externe fie în urma naşterii şi gravidităţii, fie în urma unor operaţii duce la pierderea de urină, la incontinenţa urinară. Cînd ies afară şi unele porţiuni de organe, denumirea este de prolaps pelvin şi repararea se face numai prin chirurgie. Cine n-are însă prolaps pelvin poate să se trateze la început şi cu alte metode decît chirurgia. Explică doctor Călin Chibelean, chirurg la Institutul de Transplant Renal şi Chirurgie Urologică Fundeni. Deci cine n-are prolaps pelvin poate începe cu o gimnastică ce îşi propune să întărească muşchii perineului.
Se recomandă şi medicamentul de întărire a tonusului sfincterelor. Cînd se ajunge la operaţii se poate apela la chirurgia miniinvazivă. În incizii mici se plantează o bandă de polipropilenă care susţine ca un hamac uretra pentru a mări tonusul de controlare a urinării. În altă metodă chirurgicală miniinvazivă se plasează pe laturile uretrei două baloane mici ce presează uretra pentru a uşura controlul urinării. Se poate ajunge şi la grefarea unui sfincter artificial.
Citește pe Antena3.ro