x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Cosmetica dentara sau a intineri cu 10 ani

Cosmetica dentara sau a intineri cu 10 ani

21 Feb 2006   •   00:00
LA STOMATOLOG
Zambetul este una dintre expresiile chipului uman ce ne influenteaza imaginea si relatiile cu cei din jur. Azi, datorita cosmeticii dentare, avem posibilitatea sa schimbam felul in care cineva zambeste.
Se poate prelucra forma dintilor, astfel incat sa arate cat se poate de reali, de naturali, dand fetei un aspect mult intinerit... Desi o programare la dentist va poate da fiori, fie ca e vorba de o consultatie, o plomba sau o extractie, situatia s-a schimbat mult. Tratamentele actuale de cosmetica dentara, cuprinzand albirea dintilor, obturatii fizionomice, inchiderea unor spatii interdentare, fatete sau coroane, se realizeaza cu o atentie maxima fata de confortul pacientului.

Rezultatele tratamentelor de cosmetica dentara garanteaza numeroase beneficii infatisarii dumneavoastra. Ultimele produse ale tehnologiei din stomatologie ne permit astazi sa dam o infatisare dintilor foarte reala si naturala, ce par sa intinereasca un individ cu 10 sau 15 ani. Reactia deosebit de pozitiva a pacientilor dupa un astfel de tratament este o recompensa deosebita pentru medicul dentist.

Fatete de portelan


Aceste transformari se realizeaza prin tehnologii de inalta clasa precum fatetele de portelan. Obtinerea fatetelor de portelan implica indepartarea unui strat subtire din smaltul dintilor cu aspect nedorit. In laborator se aplica pe o foita de platina diferite nuante laptoase de ceramica, in straturi. Dupa arderea in cuptor, foita de platina este indepartata, rezultand o crusta subtire din ceramica translucida cu un aspect identic cu cel al smaltului. Se poate spune ca prin aceste fatete are loc o imbunatatire a smaltului real, deoarece prin noua structura saliva nu poate penetra, dintele nu se mai pateaza, culoarea si stralucirea ramanand aceleasi pentru 10-15 ani. Fatetele de portelan sunt atasate in final de dinte prin intermediul unui bonding de inalta tehnologie. In plus, bacteriile nu se pot atasa de aceasta suprafata extrem de dura, dintii ramanand curati si netezi la atingerea cu limba. Intreg procesul este foarte usor de tolerat de catre pacient.

O varianta extinsa a fatetelor este coroana din ceramica, ce imbraca dintele in totalitate si ce prezinta aceleasi caracteristici. Cu ajutorul acestor mijloace reusim sa modificam culoarea dintilor, forma lor, linia surasului si per total se obtine o schimbare esentiala a expresiei faciale.

CAT COSTA? Pentru un "look" de star, pretul total poate atinge cifre destul de mari, in functie de volumul de munca implicat si de situatia clinica. O singura fateta de ceramica are un pret intre 600 si 800 de lei, astfel incat remodelarea unei arcade ajunge la aproape 10.000 de lei. Nu intotdeauna e nevoie de modificarea atator dinti, de multe ori pacientul avand nevoie de doar una sau doua fatete, in asociere cu o albire sau alta tehnica.

COMUNICARE. Cosmetica dentara a devenit, prin complexitatea ei, mai mult o arta decat o stiinta. Indemanarea, aprecierea corecta si simtul estetic al personalului implicat sunt foarte importante. Pentru a ajunge la ce doreste pacientul, trebuie facute o serie de combinatii intre tehnicile si procedurile cosmetice. Cel mai important lucru de retinut este ca la inceperea unui astfel de tratament trebuie sa existe o buna comunicare intre pacient si medic, pentru ca acesta din urma sa afle cat mai in detaliu care este rezultatul asteptat.

×
Subiecte în articol: stomatologie