x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Cum sa ne pastram bronzul

Cum sa ne pastram bronzul

25 Aug 2004   •   00:00

Lichidele, legumele si fructele ne ajuta sa ne mentinem pielea bronzata. Dupa aproximativ o saptamana de la revenirea de la mare, bronzul incepe sa dispara. Specialistii spun ca, daca respectam un program simplu, "in doi timpi", putem sa conservam bronzul dupa revenirea din vacanta.

MAGDA MARINCOVICI

REHIDRATAREA. Primul pas consta in rehidratarea pielii. Astfel, dupa dus lasati pielea sa se "zvante" si nu folositi prosopul. Apoi aplicati cu generozitate lapte de corp pentru a preveni descuamarea.

De asemenea, veti reusi sa redati pielii supletea si stralucirea. Folositi cremele pentru restructurarea epidermei agresate de razele solare si rehidratarea pielii.

CURA DE SEZON. Nu numai razele solare, dar si sarea marii sau clorul din piscine contribuie la deshidratarea pielii. Un motiv in plus de a respecta al doilea pas al programului de mentinere a bronzului. El consta in actionarea din interior, de aceasta data printr-o dieta adecvata. Sunt recomandate cu prioritate legumele de sezon sub forma de salate. Cele mai indicate sunt legumele verzi si radacinoasele. Anghinare, vinete, brocoli, spanac, telina etc. pot fi considerate nume ale unor… creme de mare succes pentru pielea dumneavoastra. Ele rehidrateaza pielea din interior, gratie aportului de zinc, siliciu si vitamina E. In acelasi scop, zilnic beti sucuri de legume si fructe proaspete.

LEGUME SI FRUCTE. Morcovii, pepenii, rosiile, varza au calitatea de a reduce numarul radicalilor liberi, responsabili de imbatranirea pielii. Aceste legume fac minuni mai ales in cazul femeilor, care au tendinta de a se bronza mai puternic decat barbatii. Specialistii sunt de parere ca dupa vacanta este ideala cura de legume si fructe de sezon. Pe langa faptul ca ne reface pielea, mentine bronzul, cura de sezon contribuie la vitaminizarea si dezintoxicarea organismului, precum si la eliminarea eventualelor kilograme acumulate in timpul vacantei.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă