x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Curtea de Apel Braşov a reînfiinţat Spitalul Codlea

Curtea de Apel Braşov a reînfiinţat Spitalul Codlea

03 Aug 2011   •   11:32

Curtea de Apel Brasov a admis, marti, cererea de suspendare a HG prin care Spitalul Codlea a fost inchis in 1 aprilie. Decizia instantei este executorie, fiind valabila pana la solutionarea definitiva si irevocabila a cauzei pe fond, astfel ca CJAS e obligata sa reincheie contract cu unitatea., transmite Mediafax.

Claudia Coste, managerul Spitalului Municipal Codlea, a declarat, miercuri, ca in conditiile incare decizia instantei este executorie spitalul ar trebui sa-si reaia activitatea in cursul acesti luni.

'Urmatorul pas pe cae il vom face va fi sa solicitam Ministerului Sanatatii sa ne clasifice din nou, iar apoi vom merge la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate pentru a fi inclusi in schema de finantare', a spus managerul spitalului.

Spitalul din Codlea a fost inchis in 1 aprilie, in urma HG 212/9.03.2011 prin care a fost sistata finantarea catre spital din partea CJAS. Dupa inchiderea spitalului, la jumatatea lunii aprilie, cu sprijinul municipalitatii a fost redeschisa o camera de garda unde pana in prezent au fost tratati aproximativ 1.300 de pacienti, potrivit sursei citate.

'Municipalitatea ne-a ajutat cu plata utilitatilor in toate aceste luni. In rest, necesarul pentru functionarea spitalului a fost asigurata prin donatii si sponsorizari. Pentru functionarea normala a spitalului am avea nevoie de 2,2 miliarde de lei vechi pe luna', a spus Coste.

Locuitorii din Codlea au protestat, in cursul lunilor martie - aprilie, in fata spitalului si in centrul orasului pentru redeschiderea unitatii medicale.

×