x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei In Europa - Romănia, fruntaşăla decesele infantile

In Europa - Romănia, fruntaşăla decesele infantile

de Luminita Dicu    |    16 Iun 2007   •   00:00

Romănia are cea mai mare rată a mortalităţii infantile, dintre toate ţările Uniunii Europene. Avertizarea a fost făcută de directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Susanne Weber-Mosdorf, la Viena, intr-o conferinţă pe tema impactului mediului asupra sănătăţii copiilor.





Romănia are cea mai mare rată a mortalităţii infantile, dintre toate ţările Uniunii Europene.
Avertizarea a fost făcută de directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Susanne Weber-Mosdorf, la Viena, intr-o conferinţă pe tema impactului mediului asupra sănătăţii copiilor.

Şeful OMS a precizat că 20 din 1.000 de copii sub cinci ani mor in Romănia. Potrivit lui Susanne Weber-Mosdorf, nici Bulgaria nu stă cu mult mai bine la acest capitol, insă la vecinii noştri de peste Dunăre mortalitatea infantilă la aceeaşi grupă de vărstă este de 15 copii din o mie.

Pe lista neagră a OMS figurează Letonia şi Lituania cu 11 respectiv 10 decese din 1.000 de copii sub cinci ani. Unul dintre principalii factorii de mediu care afectează sănătatea copiiilor sub cinci ani este apa infestată care duce la grave afecţiuni digestive care uneori sunt mortale. Un al doilea factor este poluarea aerului generat de prezenţa sobelor in case, au avertizat experţii OMS. Precizăm că media europeană a mortalităţii infantile este de trei din 1.000 de copii.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă