x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Info Viaţă sănătoasă 4 august 2007

Info Viaţă sănătoasă 4 august 2007

de Luminita Dicu    |    04 Aug 2007   •   00:00

Scăldatul in bazine, lacuri şi răuri cu apă murdară este principala cauză a apariţiei meningitei. Ministerul Sănătăţii Publice recomandă respectarea normelor de igienă generală.

NAŞTERI. Conducerea Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie "Cuza Vodă" din Iaşi intenţionează să amenajeze in incinta unităţii medicale o sală de naşteri sub apă. In acest sens, instituţia medicală va achiziţiona o cadă adăncă şi o instalaţie specială de apă. Potrivit directorului medical al spitalului ieşean, dr Mircea Onofriescu, o astfel de iniţiativă este binevenită, intrucăt, in prezent, in Romănia, numărul cezarienelor şi al naşterilor cu anestezie este in continuă creştere, iar naşterea in apă este lipsită de efecte secundare.

MENINGITA. Scăldatul in bazine, lacuri şi răuri cu apă murdară este principala cauză a apariţiei meningitei. Ministerul Sănătăţii Publice recomandă respectarea normelor de igienă generală, precum spălatul frecvent al măinilor, consumul de apă potabilă din surse sigure, spălarea fructelor şi legumelor şi prezentarea la medic in cazul unor simptome cum ar fi: febra, cefaleea, vărsăturile sau diareea. In ultima săptămănă, 124 de persoane au prezentat semne de meningită.

PULBERI. Principalele boli provocate de expunerea la pulberile in suspensie sunt cele bronhopulmonare: bronşita acută şi cronică, precum şi afecţiunile cardiace, in special cardiopatii ischemice. Intre primele zece judeţe din Romănia cu cea mai mare rată la suta de mii de locuitori pentru boli pulmonare cronice se află: Suceava, Iaşi, Timiş, Vaslui, Buzău, Argeş, Brăila, Arad, Hunedoara şi Sălaj.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă