x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Multă lumină pentru ochi

Multă lumină pentru ochi

de Florin Condurateanu    |    05 Mar 2008   •   00:00

PULSUL MEDICINEI
Când în urma operaţiei de cataractă se înlocuieşte cristalinul devenit tulbure cu un cristalin artificial, se întreabă cei operaţi dacă peste o perioadă de timp vor trebui să înlocuiască cristalinul implantat.



PULSUL MEDICINEI
Când în urma operaţiei de cataractă se înlocuieşte cristalinul devenit tulbure cu un cristalin artificial, se întreabă cei operaţi dacă peste o perioadă de timp vor trebui să înlocuiască cristalinul implantat. Profesor dr Monica Pop, directoarea generală a Spitalului de Urgenţe Oftalmologice, lămureşte problema şi subliniază faptul că, în urma operaţiei de cataractă, cristalinul artificial implantat în ochi trebuie să dureze toată viaţa. Bineîn-ţeles, dacă nu se întâmplă ca ochiul să fie lovit de vreun traumatism.

Şi o altă menţiune: după operaţia de cataractă nu există interdicţii. Omul cu cristalin artificial se poate uita la televizor 24 de ore din 24. La fel poate citi toată ziua, desena, coase, lucra la calculator cât îi pofteşte inima. De altfel, ochii trebuie folosiţi la capacitate maximă şi nu există boli oftalmologice în care să se impună menajarea ochilor, astfel ca ei să nu fie obosiţi. Dar ceva este totuşi important! Atunci când lucraţi cu ochii trebuie să beneficiaţi de o lumină bună, aşa că e recomandabil ca oamenii să nu facă economie în privinţa intensităţii luminii.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă