PULSUL MEDICINEI
Se pare ca expresia atat de folosita pe meleagurile noastre "m-a tras curentul" e o inventie romaneasca.
Pe nicaieri in lume notiunea asta de curent de fuga a unor mase de aer nu este perceputa ca o generatoare de suferinte si boli. Medicii spun ca nicaieri vreun tratat de medicina, vreo revista de specialitate sau vreo conferinta la congrese nu a specificat ca acest curent ar produce boli sau ar inrautati starea de sanatate.
In tarile occidentale si in alte locuri ale planetei, copiii sunt lasati sa se joace intre o fereastra si o usa deschisa, numai la romani, cand se deschide usa, cineva alearga sa baricadeze geamul, ca sa nu-l traga curentul.
Sef de lucrari, dr. Codrut Sarafoleanu, seful clinicii ORL de la Spital "Sf. Maria", nu a auzit nici el de boli provocate de curent. Se prezinta unii in clinica de ORL cu tampoane de vata in urechi, puse "pentru ca simt cum curentul imi vajaie in urechi".
Dr. Codrut Sarafoleanu spune ca este o manevra inutila. Urechea externa se termina la timpan si cum sa-si circule aerul dincolo de timpan. Ba din contra, tampoanele de vata puse in urechi ca sa protejeze urechea de curent fac mai mult rau, caci pot deveni sursa de infectie.
Citește pe Antena3.ro