x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Pizza antiimbătrănire

Pizza antiimbătrănire

de Steluta Indrei    |    15 Aug 2007   •   00:00
Pizza antiimbătrănire
Sursa foto: Norman Pogson/

Un nutriţionist italian a descoperit secretul tinereţii: o pizza cu făină integrală şi opt feluri de legume bogate in vitamine şi minerale, cu proprietăţi antioxidante.

Primula (floare de primăvară) este o pizza pe bază de făină integrală şi legume crude. Potrivit cotidianului La Stampa, această pizza, care se găseşte la Salerno (sudul Italiei), conţine de trei ori mai multe fibre alimentare decăt o pizza obişnuită. De asemenea, făina din care este făcută conţine doze suplimentare de magneziu şi fier. In plus, pizza are in compoziţie nu mai puţin de opt legume şi ierburi aromatice, un adevărat cocteil de antioxidanţi care luptă impotriva imbătrănirii.


INGREDIENTE. Este vorba despre legume specifice dietei mediteraneene: roşii, dovlecei, ciuperci, morcovi, spanac, usturoi, busuioc, salată ruccola. Proprietăţile antiimbătrănire ale acestor legume sunt recunoscute de nutriţioniştii de la Observatorul Internaţional pentru Studierea Stresului Oxidativ. Acţiunea radicalilor liberi asupra organismului nostru se numeşte stres oxidativ. Acest proces care duce la imbătrănire poate fi incetinit cu ajutorul alimentaţiei echilibrate şi al suplimentării aportului de antioxidanţi.

Cei mai importanţi antioxidanţi sunt vitaminele A, C şi E, precum şi mineralele seleniu, zinc şi magneziu. Pizza Primula a fost pusă la punct de nutriţionistul şi biochimistul Eugenio Luigi Iorio de la Universitatea din Napoli. Specialistul s-a asociat cu Cosimo Mogavero, proprietarul restaurantului "La Fabbrica dei Sapori", unde poate fi gustată faimoasa pizza. Nutriţionistul Eugenio Luigi Iorio a declarat pentru La Stampa că pizza Primula "este destinată persoanelor care vor să se menţină tinere". Ingredientele naturale din care este făcută nu pun in pericol silueta consumatorilor.


PAPA. In cotidianul La Stampa se precizează că pizza antiimbătrănire este foarte apreciată chiar şi de Papa Benedict al XVI-lea. Sanctitatea sa a gustat această pizza cu ocazia Zilei Jandarmeriei de la Vatican, cănd Cosimo Mogavero a avut onoarea de a pregăti meniul.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă pizza