x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Profilaxia migrenei

Profilaxia migrenei

de Florin Condurateanu    |    02 Feb 2008   •   00:00

PULSUL MEDICINEI
Împotriva blestemului durerilor de cap sub formă de migrene, în forma lor cea mai brutală, se recomandă somn, linişte, deci sunt folositoare tranchilizantele. În aceste atacuri ultrasevere de migrenă se prescriu medicamente neuroleptice, unele ca în terapiile psihiatrice.



PULSUL MEDICINEI
Împotriva blestemului durerilor de cap sub formă de migrene, în forma lor cea mai brutală, se recomandă somn, linişte, deci sunt folositoare tranchilizantele. În aceste atacuri ultrasevere de migrenă se prescriu medicamente neuroleptice, unele ca în terapiile psihiatrice. Dar sunt folosite şi injecţii cu ergotamină, meperidinul drept narcotic, o serie de preparate din clasa medicamentelor împotriva epilepsiei, ca şi substanţe cortizonice. Acad. prof. dr Constantin Popa, şeful neurologiei româneşti, lămureşte şi subiectul tratamentului preventiv al migrenelor. Sunt utile în preîntâmpinarea migrenelor betablocantele de tipul propanolon, nadolol sau metropolol.

Pentru profilaxia migrenelor se foloseşte şi o medicaţie triciclică (amitriptilină de exemplu ca antidepresiv). Medicii recomandă şi blocanţi de canale de calciu
(verapamil, fluramizil), dar şi antiepileptice (valproat şi topiramat). Să nu se uite efectul bun al magneziului, al vitaminei B6 şi, la nevoie, se recomandă şi toxinăbotulinică.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă