Nucile sunt bogate în proteine și Omega 3 așa că pot menține glicemia la nivel scăzut și ajută la funcționarea normală a inimii. Totodată, acestea sunt și energizante deoarece se digeră lent, așa că pot înlocui cu succes dulciurile.
Studiul realizat pe femei arată că cele care consumau frecvent acest aliment aveau cu 20% mai puține șanse de a dezvolta diabet de tip2 față de cele pentru care acestea făceau parte din meniu rar sau deloc.
Cercetările anterioare spun că 150 de grame de nuci consumate săptămânal reduc probabilitatea de dezvoltare a bolilor de inimă cu 35%, comparativ cu cei care le mănâncă sub o dată pe lună.
De asemenea, nucile au un rol important antiinflamator și conțin vitamina E, imporantă pentru sănătatea pielii dar și a cancerului de prostată și pulmonar.
Proteina conținută în nuci conține arginină, un aminoacid care relaxează vasele de sânge și reduce riscul de atac de cord, scrie thehealthy.com.