x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Reteta de post - Conopida cu sos de rosii

Reteta de post - Conopida cu sos de rosii

28 Iun 2004   •   00:00

Se curata o conopida cam de 400-500 de grame, se desface in buchetele si se spala. Buchetelele de conopida se pun la fiert in apa rece cu sare. Separat se pun la fiert patru rosii decojite si taiate, un morcov si o radacina de patrunjel. Din zeama in care au fiert aceste legume se prepara un sos astfel: zeama se strecoara si se ingroasa cu doua linguri de faina, apoi se adauga o lingura de ulei si se potriveste de sare si piper. Dupa ce s-a fiert, conopida se lasa la scurs, iar apoi se asaza intr-o tava. Sosul obtinut se toarna peste conopida, iar tava se da la cuptor si se lasa sa scada la foc potrivit. La sfarsit se presara deasupra verdeata tocata marunt.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă