x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Reteta de post - Fasole verde cu usturoi

Reteta de post - Fasole verde cu usturoi

18 Iun 2004   •   00:00

Se curata si se spala aproximativ un kilogram de fasole verde, iar apoi pastaile se rup in bucati de cate 2-3 centimetri.



Fasolea astfel pregatita se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Cand este fiarta se ia de pe foc si se lasa la scurs, dupa care se pune intr-un castron. Intre timp se pune putin ulei intr-o cratita si se lasa la incins. Dupa ce uleiul s-a infierbantat, se adauga cinci rosii potrivite curatate de coaja si taiate cubulete si cinci catei de usturoi pisati. Sosul obtinut se amesteca bine si se potriveste de sare si piper. Se stinge cu o ceasca din zeama in care a fiert fasolea si se mai lasa pe foc pana da in cateva clocote. Fasolea fiarta in prealabil se adauga peste sos si se mai fierb impreuna inca 10 minute. La final se presara deasupra verdeata tocata marunt.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă