x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Şeful Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant, demis

Şeful Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant, demis

de Anca Nicoleanu    |    15 Oct 2009   •   00:00

Preşedintele PSD Mureş, Alexandru Petru Frătean, a declarat, într-o conferinţă de presă, că şeful Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant Mureş, Klara Brânzaniuc (PSD), a fost demis din funcţie, deşi instituţia nu face parte din deconcentrate. Frătean a spus că nu a putut lua legătura cu Brânzaniuc, care se află într-o "misiune oficială" în străinătate, pentru a semna contracte de finanţare legate de cercetare la IBCvT.



"Astăzi (joi ­ n.r.) s-a primit ordinul de demitere din funcţia de director al IBCvT, acel Institut al Inimii care este etichetat ca unul dintre cele trei instituţii medicale din România de nivel european. Doamna prorector (al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş ­ n.r.), profesor doctor Klara Brânzaniuc a fost demisă. Nu am putut lua legătura cu dânsa, pentru că dânsa este într-o misiune oficială în străinătate, scopul acesteia ­ în care a plecat prin ordin de ministru ­ este de a semna două contracte de finanţare pentru continuarea cercetărilor pe care acest Institut le întreprinde, în valoare de 800.000 de lei, şi, în acelaşi timp, pentru a semna acordurile internaţionale de parteneriat în vederea finanţării Institutului cu o primă tranşă din fonduri europene, de 12 milioane de euro, pentru dotare şi cercetare în vederea posibilităţii de a se face transplanturi de cord şi cord-plămân şi alte organe la Târgu-Mureş", a spus Frătean.

Întrebat dacă, în condiţiile în care a fost demisă, Brânzaniuc mai poate semna contractele de finanţare şi parteneriat, Frătean a spus că şi el este curios ce se va întâmpla. El a susţinut că în locul Klarei Brânzaniuc a fost numit un medic despre care se spune că ar fi rudă cu preşedintele PD-L Mureş, Dorin Florea.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă