x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei SOS, ciuperci otravitoare!

SOS, ciuperci otravitoare!

de Oana Antonescu    |    28 Iul 2005   •   00:00
SOS, ciuperci otravitoare!

Doua persoane au murit dupa ce au mancat ciuperci otravitoare si alte cinci cazuri de intoxicatii au fost inregistrate in ultimele zile in judetul Harghita.
Sapte persoane s-au intoxicat cu ciuperci otravitoare si in judetul Salaj, victimele fiind internate in stare grava la spital. "Oamenii trebuie sa culeaga si sa consume doar acele ciuperci pe care le cunosc foarte bine si trebuie sa stie ca batranii si copiii sunt extrem de vulnerabili la astfel de intoxicatii, pentru ca organismul lor este mai sensibil", au declarat medicii Spitalului Judetean Harghita.

Primele semne ale unei intoxicatii cu ciuperci sunt greturile, varsaturile, durerile abdominale, durerile de cap, ameteala, somnolenta, delirul, transpiratiile sau modificarile de puls. "Daca suspectam otravirea cu ciuperci, putem ajuta victima provocandu-i varsatura, cu apa calda si sare. Este foarte important ca interventia sa vina imediat dupa aparitia primelor simptome", aflam de la medicul primar Constantin Olteanu din cadrul Departamentului de Urgente al Spitalului de Urgenta Floreasca. SFAT. Evitati sa cumparati ciupercile de la necunoscuti

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă ciuperci