x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Spălatul fructelor şi legumelor nu este o garanţie împotriva bacteriilor agresive, spun experţii

Spălatul fructelor şi legumelor nu este o garanţie împotriva bacteriilor agresive, spun experţii

de Agerpres    |    20 Aug 2011   •   08:27

Agenti patogeni ca E.coli sau salmonella se gasesc in foarte multe fructe si legume, iar oameni de stiinta americani chiar au stabilit ca, si dupa spalarea de mai multe ori a acestora, bacteriile nu sunt eliminate, conform unui studiu citat de freerepublic.com.

Amanda Deering, una din autoarele studiului, afirma ca expertii au descoperit agenti patogeni cum ar fi tulpina E.coli chiar si in tesuturile semintelor germinate de fasole, iar salmonella in arahide.
Bacterii periculoase pot fi gasite in toate tesuturile principale, inclusiv in cele responsabile de transportul substantelor nutritive in plante. In acest fel, agentii patogeni se gasesc nu numai la suprafata fructelor sau legumelor, ci si in miezul lor, au stabilit cercetatorii.
Asa cum sustin expertii, bacteriile din legume si fructe sunt complet distruse daca sunt preparate la temperaturi ridicate, dar odata cu acestea scade, din pacate, si valoarea lor nutritionala.

×