x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Spray-ul prezervativ

Spray-ul prezervativ

de Magda Marincovici    |    06 Oct 2007   •   00:00
Spray-ul prezervativ

S-a vrut căt mai fin, mai discret, dar in acelaşi timp să-şi facă perfect datoria. Acesta ar fi prezervativul ideal. Şi un german inventiv a incercat să răspundă la toate aceste exigenţe, creănd spray-ul prezervativ.Studiile arată că eficienţa acestei noi metode contraceptive atinge intre 97% şi 100%. Ceea ce sună incurajator! Plasture, pilulă, injecţie, zilnică, lunară sau trimestrială...


S-a vrut căt mai fin, mai discret, dar in acelaşi timp să-şi facă perfect datoria. Acesta ar fi prezervativul ideal. Şi un german inventiv a incercat să răspundă la toate aceste exigenţe, creănd spray-ul prezervativ.


Fiecare are modul propriu de a-şi trăi şi a se bucura de sexualitate. Plecănd de la aceste particularităţi, producătorii de prezervative au conceput noi şi noi prezervative, din ce in ce mai novatoare. Sub aspectul texturii, aromelor, dimensiunilor, culorilor, modului de folosire. Pentru că prezervativul nu este numai un mijloc eficient, ieftin şi comod de protecţie contra infecţiilor sexuale, dar trebuie să fie in acelaşi timp


UN ACCESORIU AL SEXUALITĂŢII. Cei mai mulţi sunt interesaţi de prezervativul care nu diminuează, ci, dimpotrivă, sporeşte plăcerea sexuală. Pentru aceştia, producătorii au scos gama prezervativelor cu biluţe, diferite striaţii, căt mai apropiate de anatomia sexului masculin. Tot decorul pentru un singur scop: senzaţii prelungi şi tari.
nesatisfacute. Dar, şi in aceste condiţii, femeile sunt nemulţumite. O anchetă realizată de căteva companii producătoare arată că o treime din femeile chestionate sunt nesatisfăcute din cauza grosimii prezervativului şi a lipsei de intimitate totală cu partenerul. Tocmai acestor aspecte deloc neglijabile a incercat un german să le răspundă printr-o ofertă nouă de prezervative. Aşa a apărut spray-ul prezervativ.Â


INVENTATORUL. Germanul, pe nume Jan Vincenz Krause, a avut o idee originală. El a inventat un prezervativ sub formă de spray, care elimină problemele legate de dimensiunea sexului masculin. Totul se reduce la un tub in care bărbatul işi introduce sexul. Este suficient să acţioneze ca şi in cazul unui spray pentru a se elibera un latex. Substanţa se usucă pe sex intr-un strat foarte subţire, comparabil cu pielea. Avantajele noului prezervativ sunt multiple. Latexul din spray, comparativ cu prezervativul clasic, este mult mai subţire şi fin, eliminănd disconfortul. Nu prezintă riscul de a se rupe. Dar are şi un inconvenient. Comparativ cu prezervativul clasic, cel sub formă de spray nu are posibilitatea colectării spermei. Noul prezervativ se va comercializa in Franţa in mod curent din 2008, la preţuri intre 15 şi 25 de euro. Un tub poate fi folosit doi ani.


Protecţie

Deşi prezervativul clasic este in continuare cel mai bine văndut, producătorii se intrec in noi sortimente. E normal. "Dar toate sortimentele - de la cele mai simple la cele mai sofisticate - vizează protecţia contra infecţiilor cu transmitere sexuală. Pentru că principalul scop al prezervativului este, pe de o parte, reducerea riscului contra acestor infecţii in continuă ascensiune, iar pe de altă parte, a riscului unei sarcini nedorite", reaminteşte specialistul nostru, conferenţiar doctor Daniel Popescu.


Fertilitate - Pilula masculină

Studiile arată că eficienţa acestei noi metode contraceptive atinge intre 97% şi 100%. Ceea ce sună incurajator! Plasture, pilulă, injecţie, zilnică, lunară sau trimestrială...

Contraceptivul masculin, despre care se vorbeşte tot mai des, este o combinaţie de hormoni care are ca scop blocarea producerii de spermă, aşa cum se intămplă la femeie, la care blochează eliminarea ovulului.


SCEPTICI. Mulţi sunt sceptici in privinţa noii metode contraceptive. Şi par a avea dreptate: este mult mai complicat să controlezi producţia de spermatozoizi decăt ovulaţia. Femeia produce un ovul pe lună, iar bărbatul 30 de milioane de spermatozoizi pe zi. Perioada de fertilitate a femeii se sfărşeşte la menopauză, in timp ce la bărbat este valabilă toată viaţa. Cert este că primele şi cele mai sceptice in privinţa contraceptivului masculin sunt femeile.

Ele sunt foarte convinse că tocmai pentru că sunt distraţi şi uituci nu te poţi baza pe bărbaţi intr-o problemă atăt de importantă cum este sarcina. De aceea, in continuare contracepţia rămăne misiunea femeilor.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă