x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Tratamente naturiste - Cosmarul celulitei

Tratamente naturiste - Cosmarul celulitei

21 Iul 2004   •   00:00

Peste 90% dintre femei au celulita. "Pielea de portocala" apare inca de la varsta pubertatii. Celulita este un depozit de grasimi care confera pielii aspectul cojii de portocala.

Trebuie retinut ca obezitatea sau supraponderalitatea nu au nimic comun cu celulita. Sunt femei zvelte, subtiri care au celulita. De aparitia celulitei este raspunzator dezechilibrul hormonal. Estrogenii stimuleaza o enzima care activeaza producerea de grasimi. Amploarea celulitei depinde de numarul adipocitelor - celule grase - transmise genetic.

METODE. Speculand dorinta expresa a multor femei de a scapa de cosmarul celulitei, au aparut si metode iluzorii care sustin ca fac minuni, desigur pe bani grei. Specialistii spun ca trebuie sa fim circumspecti cu metodele care promit ca fac minuni foarte rapid. De exemplu, metoda numita azonoterapie care foloseste seringa deocamdata nu si-a demonstrat rezultatele.

Ultimele cercetari privind celulita sustin si metodele complementare. Aceste metode prezinta multiple avantaje: se bazeaza pe principii naturale, sunt mai putin costisitoare si in multe cazuri s-au dovedit eficiente.

FRUCTE. Ananasul este un anticelulitic natural excelent. El contine bromelaina, enzima vegetala care are actiune antiinflamatorie ce favorizeaza eliminarea edemelor care se intalnesc in cazul celulelor adipoase. Papaia inglobeaza un complex enzimatic care actioneaza asupra proteinelor, pectinelor, a anumitor zaharuri si lipide, in sensul ca impiedica depunerea grasimilor.

ULEIURI. Pentru completarea actiunii anticelulitice puteti apela si la masajele cu uleiuri esentiale. Amestecul de ulei de muscata si rozmarin sau de grepfruit cu ienupar sunt excelente. Nu uitati de masajul cu infuzie de ghimbir. (Magda Marincovici)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă