x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Uleiul de masline calmeaza arsurile

Uleiul de masline calmeaza arsurile

17 Iul 2004   •   00:00

Foarte multi oameni sufera vara din cauza arsurilor provocate de soare. In ciuda recomandarilor specialistilor de a se proteja, acestia se expun excesiv la soare, ceea ce le cauzeaza leziuni ale pielii.

STELUTA INDREI

Pentru calmarea acestor arsuri, medicul Ovidiu Bojor recomanda in volumul "Pledoarie pentru viata lunga" cateva solutii naturiste. In cazul arsurilor si insolatiilor grave, pacientii trebuie sa se adreseze medicului, care va prescrie un tratament alopat si va hotari daca este sau nu necesara internarea in spital.

SFATURI. Un tratament foarte simplu contra arsurilor este constituit din ulei de masline amestecat cu albus de ou. Datorita actiunii lor emoliente, puteti incerca migdalele maruntite si facute pasta cu putin lapte sau smantana. Pentru arsurile usoare sunt eficiente aplicatiile locale cu pulpa zdrobita de pepene galben sau cataplasmele cu dovlecel zdrobit. Cartofii reprezinta unul dintre cele mai la indemana remedii contra arsurilor solare si insolatiilor. In acest scop se utilizeaza cataplasmele cu cartofi cruzi rasi, care dau rezultate foarte bune. Din frunze zdrobite de patlagele vinete puteti prepara tot cataplasme pe care sa le aplicati pe pielea inrosita de soare. Varza este renumita pentru proprietatile sale deosebite in afectiuni ale pielii, pentru ca produce intensificarea circulatiei sangvine in zona respectiva, ceea ce determina vindecarea leziunii. Datorita faptului ca favorizeaza cicatrizarea, frunzele de varza sub forma de comprese sunt recomandate in cazul arsurilor. Pentru aplicatii direct pe piele, frunzele se strivesc pe masa (eventual cu o sticla, pentru a nu le zdrobi prea tare) si se scoate nervura principala. Apoi ele se fixeaza cu un pansament pe zona afectata de arsuri. Pansamentele cu frunze de varza se schimba de doua ori pe zi.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă