x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA/Info - 23 septembrie 2004

VIATA SANATOASA/Info - 23 septembrie 2004

23 Sep 2004   •   00:00
LINIE TELEFONICA. Pentru informarea publicului asupra bolii Alzheimer (BA) , exista linia telefonica gratuita 0800 88 44 22. "Pana acum multi romani credeau ca simptomele BA sunt normale inaintarii in varsta. E momentul sa schimbam mentalitatile gresite, care fac rau bolnavilor si familiilor lor si sa transmitem publicului mesaje clare si vizibile. Facem un pas important in aceasta directie", a anuntat presedinta Societatii Romane Alzheimer, dr. Catalina Tudose. In tara noastra BA este subdiagnosticata. Profesorul doctor Bogdan Constantin avertizeaza ca, zilnic primeste zece solicitari din partea familiilor pacientilor cu boala Alzheimer".

Sunt pacienti in stadii avansate ale bolii, moment in care membrii familiei nu mai reusesc sa se descurce. In prezent, in tara noastra nu exista o retea de servicii pentru persoanele cu dementa si pentru ingrijitori si nici un program de sanatate specific dementelor.

PERICOL NEDOVEDIT. Studiile sugereaza ca expunerea la radiatii in limitele fixate de Comisia internationala pentru protectia contra radiatiilor non-ionizante nu au efecte nefaste asupra sanatatii populatiei, au declarat intr-un comunicat comun autoritatile specializate din Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda si Islanda. Comunicatul a fost elaborat la finele unei reuniuni internationale.

"Sunt numeroase organizatii in Suedia si alte tari care cred ca mintim cand spunem nu sunt dovezi stiintifice asupra eventualelor riscuri, a subliniat pentru AFP, Lars Mjoenes, coordonator al programelor autoritatii suedeze de protectie contra radiatiilor.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă