x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Șase cărți de nutriție

Șase cărți de nutriție

de Maria Coman    |    29 Mar 2022   •   07:45
Șase cărți de nutriție

Taci și înghite se bazează pe cercetările făcute de Tim Spector, profesor de epidemiologie genetică și consultant medical onorific.

Uluit să descopere cât de puține dovezi solide există în sprijinul celor mai larg răspândite idei despre alimentație, Tim Spector demontează cele mai cunoscute mituri legate de nutriție și îndeamnă să regândim întreaga relație cu alimentația. 

Multe dintre principiile pe care le considerăm adevăruri incontestabile sunt, de fapt, idei datorate unor campanii iscusite de marketing sau nu sunt bazate pe studii științifice riguroase. Taci și înghite te ajută să înțelegi ce înseamnă cu adevărat nutriție corectă și cum să-ți îmbunătățești relația cu alimentația, care ar putea fi cel mai important medicament de care dispui.

Totul despre ce mâncăm Un ghid practic despre diete și nutriție, scris pe înțelesul tuturor. Totul despre ce mâncăm oferă informații adunate din diverse publicații științifice și explică întregul proces, de la cum este produsă mâncarea până la efectele pe care aceasta le are asupra organismului nostru. Cartea oferă răspunsuri la unele dintre cele mai importante întrebări legate de nutriție, precum: trebuie să beau opt pahare de apă pe zi? sau ce este glutenul și de ce multă lume îl evită?

Dilema omnivorului este împărțită în trei părți, câte una pentru fiecare dintre lanțurile trofice care susțin societatea actuală: mâncarea industrializată, mâncarea alternativă sau „organică“ și alimentele pe care oamenii și le procură singuri, din vânat, cules și grădinărit. Pentru fiecare masă este reconstituită proveniența alimentelor consumate și sunt dezvăluite componentele ascunse pe care ajungem să le ingerăm fără știrea noastră. Preferința față de anumite alimente reflectă moștenirea noastră ambientală și biologică. Dilema omnivorului propune o analiză amănunțită a principalelor lanțuri trofice, de la fast-food până la alimentele organice și te ajută să înțelegi procesele prin care trec alimentele și implicațiile acestora – de la modă şi tabu alimentar până la emoţiile şi raţionamentele care îți pot dicta alegerile. Cartea a fost adaptată şi pentru copii și adolescenți și include și 12 sfaturi pentru alegeri alimentare corecte. 

Vindecarea prin nutriție Cu peste opt milioane de exemplare vândute, Vindecarea prin nutriție este cel mai apreciat ghid de sănătate holistică. Vreme de peste douăzeci de ani, oamenii s-au bazat pe această lucrare de referință, folosind-o ca îndrumar pentru îmbunătățirea stării de sănătate prin nutriție și folosirea suplimentelor. Acum adus la zi în detaliu, volumul cuprinde cele mai recente informații despre beneficiile vindecării alternative și ale terapiilor preventive. Prima parte enumeră și explică în amănunt cele mai întâlnite tipuri de nutrienți, de suplimente alimentare și de plante. Partea a doua descrie aproape 300 de afecțiuni și de probleme de sănătate, de la abcese la riduri, și identifică suplimentele care pot fi folosite pentru a le combate. Partea a treia este un ghid al remediilor și terapiilor alternative care pot fi folosite împreună cu un program nutrițional. Sunt incluse informații despre ultimele descoperiri în domeniu. Cartera include • recomandări de dozare aduse la zi pentru vitamine, plante și alte suplimente, cele mai noi studii privind unele afecțiuni, precum bolile cardiovasculare, diabetul și fibromialgia, ultimele descoperiri despre posibile legături între boala Alzheimer și bolile cardiovasculare și  planuri de tratament și de reabilitare pentru abuzul de substanțe, precum alcoolul, stimulentele, marijuana și opiaceele.

Dieta de detoxifiere de 14 zile  este destinată celor care se simt mereu obosiți, au părul tern și lipsit de strălucire, răcesc des și simt nevoia permanent să mănânce dulce.  E posibil să vorbim despre persoane al căror organism s-a supraîncărcat cu toxine. Toxinele te bombardează zilnic – atât cele produse în mod natural în organism, cât și cele pătrunse în corp din mediul înconjurător, din alimentele, băuturile și medicamentele pe care le consumi, din produsele cosmetice și de uz casnic pe care le folosești. Iar sănătatea ta are de suferit. Cartea propune un program de detoxifiere ce poate fi urmat timp de o săptămână sau două și, în plus, sfaturi cu privire la alimentele pe care să le incluzi și la cele pe care să le excluzi din dietă, exerciții pentru corp și minte, terapii complementare și o planificare zilnică a meselor, cu rețete delicioase, de la supe și pește la smoothies și deserturi savuroase, toate pline de nutrienți și cu proprietăți de detoxifiere.

Medicină, nutriție și bunădispoziție cuprinde informații medicale generale legate de nutriție, alimentație sănătoasă, nutrienți și hrana benefică organismului. Scrisă pe înțelesul tuturor și cu note de umor, cartea oferă răspunsuri la întrebări legate de mâncarea sănătoasă, vitamine, antioxidanți, pseudoștiință când vine vorba de sfaturi alimentare și la multe alte dileme ale omului modern. Cartea este un semnal de alarmă care te învață să filtrezi informațiile și să fii mai atent la miturile legate de alimentație.

×